Ugrás a fő tartalomra

Konyhatündér

Recept egy aprócska lány tollából.

Próbáld meg rábeszélni édesanyádat egy délutáni sütésre és ha ő sehogy nem áll kötélnek, támadd le a munkából hazaérő édesapádat. Ha igent mondott, nézzétek meg, minden van-e itthon.

17,5 dkg puha vaj
4 dkg porcukor
1 teáskanál vaníliaaroma
17,5 dkg sima liszt
4 dkg kukoricaliszt (ne hallgass apára, hogy ilyen liszt tuti nincs itthon, mert mégiscsak anya a háztartási mindentudó és tudja, hogy melyik szekrény, melyik polcának, melyik sarkában lelhető fel az ilyen)

A töltelékhez: 
7,5 dkg tej- vagy étcsokoládé (ha a bátyád vagy a hugod még nem falta fel az egészet)
4 evőkanál tejszín

Csinálj puffancsokat a könyv utasításai alapján ( tészta hozzávalóit összegyúrni, gömböket formálni egy sütőpapíros tepsire és a 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütni) és próbálj meg higgadt maradni, amikor a hugod mindenáron segíteni akar. Hagyd neki, hagy tanuljon, hisz te is így kezdted valamikor!
Míg sül a puffancs, csináld meg a tölteléket. Ha már kihűlt a tészta, kérd meg anyukádat, hogy kenje meg, mert te már eléggé unod ezt és tulajdonképpen jobban érdekelne már az a film, amit a testvéreid néznek a tévében. Ha anya elkészült, tedd szépen tányérra a puffancsokat és bűbájos mosollyal kínáld végig a családot és pirulj el minden egyes dicséretnél.

Megjegyzések

  1. Panninak üzenem, hogy irtóóóóó ügyes! (Gyalázat ilyen ínycsiklandozó finomságokat nézegetni öt perccel azután, hogy konstatáltuk, a mérleg már elindult lefelé, kúszhatna gyorsabban is...:)

    De azért várom a nyári szünet további hatásait!:)))

    VálaszTörlés
  2. Kata, lesz még, ne izgulj:)))

    Másik Kata! Én meg átélni!:)

    VálaszTörlés
  3. hihi, és a történet tálalása is fantasztikus! :D
    néma.

    VálaszTörlés
  4. én egy ilyen nehéz receptnek neki sem merek állni - mi van, ha nincs elég türelmem a hugihoz, pl.?? :-)))

    nagyon jó volt!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szeretem, ha írsz!
Biztosan elolvasom. Néha többször is:) Mert jól esik a lelkemnek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindenek előtt egy kis magánélet, aztán jöhet a szemezgetés

Vagy ha úgy vesszük, akár azt is mondhatnám, hogy szolgálati közlemény.
2016. novemberében több szempontból is változás történt az én egyébként sem unalmas életemben. Bemutatótermet nyitottunk a Paloma-házban. Öt alkotótársammal együtt vágtunk bele, hogy próbára tegyük magunkat. (Ha a belvárosban jártok, feltétlenül nézzetek szét nálunk.) Ezzel együtt kezdtem félállásban dolgozni asszisztensként. S ez mellett még csinálom a Pjulcsy-t, ami hála nektek, egyre ismertebb és keresettebb. S tényleg, még van egy kicsike családom is!😉 (Hogy időközben fele-fele lett a nagykorúak és a kiskorúak aránya, mit sem változtat a lényegen.)
Így, ezekkel együtt csináltam végig az elmúlt két hónapot. Azt a két hónapot, ami egyébként is mindig, mindenki számára kritikus pont az évben. Nálam csúcsra járatódott és ha azt kérdeznétek, hogyan tudtam végigcsinálni, azt válaszolnám, hogy fogalmam sincs. Jöhetnék a közhellyel, ami attól még, hogy közhely, igaz: csodálatos Férjúr, két csodálatos barátnő, kedves…

Egy táska története és annak folyománya

Még aprócska, kisiskolás gyermek volt Másodszülöttünk, amikor kapott egy zsák típusú reklámtáskát, vadító zöld és piros színben. Szerette, sokszor féloldalasan a vállára kanyarította, s egyszer azt mondta, úgy érzi magát ebben a táskában, mint egy kalandor, aki ide-oda vándorol. Divat ezt a típusú táskát manapság gymbag-nek hívni, nevezhetnénk egyszerűen csak tornazsáknak is, én mégis kalandortáska néven adom közre nektek és most már azt is tudjátok, miért.
(Van néhány darab, mindet felpakolom a Piactérre, hátha ti is szeretnétek kalandokat pakolni valamelyikbe!)




•••••


••••••


••••••



••••••


••••••

Babahaj, ahogyan én csinálom

~~~♥♥♥~~~

És én hogy csinálom? Tűnemezeléssel gyapjúból.

Amire szükséged lesz:
-gyapjú
-szivacs vagy hungarocell lap a böködéshez
-nemeztű
-egy csupasz babafej:)

Először mindig a fej hátuljára teszek egy adag gyapjút, hogy ne legyen annyira lapos. Ezt jó alaposan beleböködöm a fejbe. Fontos, hogy a fej jó keményre legyen tömve. Rásimítom a következő réteg gyapjút, most már az egész fejre. Itt már lehet variálni, hogy milyen lehet a frizura: egycopfos, kétcopfos, egykontyos, kétkonytos. A választéknál jó alaposan megböködöm a gyapjút. Formára igazítom a lelógó, szétálló gyapjút és a széleknél is beleböködöm a fejbe.
Ha az alap kész van, akkor jön maga a frizura. Ha copfot készítünk, akkor a copf tövénél szurkáljuk a fejbe a tűt, esetleg egy kis darab gyapjúval körbe lehet tekerni, hogy eltűnjön a szurkálás helye (ez a kártolt gyapjúnál nem is látszik). Ha konty készül, akkor én a konty közepét és szélét szoktam böködni.


Ha ez is kész, az egészet átszurkáljuk egy kicsit. Ha zavarnak a tű üt…