Ugrás a fő tartalomra

Mi lenne ha?

Már régóta tervezem egy gyűjteményes falikép (mint pl. a híres Dear Jane) megvarrását, de mindig akadt más, ami fontosabb vagy épp jobban bolygatta a fantáziámat. Most azonban, hogy ráakadtam Lori blogjára és láttam a szebbnél szebb blokkjait és hogy erről leírásokat is készít, arra gondoltam, ezt én is megtehetném. Játékra vagy ha úgy tetszik, virtuális közös varrásra hívnálak benneteket, így kénytelen lennék megvarrni magam is azt a gyűjteményest:)
Minden hónap elejére megszerkesztenék egy blokkot, készítenék róla leírást, lépésről lépésre (azok kedvéért, akik nem jártasak annyira a foltvarrásban), a ti dolgotok csak annyi lenne, hogy elkészítitek:)
Volna kedvetek hozzá?

Megjegyzések

 1. Nekem lenne! A havi egyes tempót még talán tartani is tudnám:). Nagyszerűen hangzik!

  VálaszTörlés
 2. Jól hangzik!!! Hogy tervezed, mekkora lenne a végeredmény? Próbáljuk meg! Nem akarsz kitalálni hozzá egy Pjulcsys képet, ami hirdethetné a játékodat, kirakhatnánk az oldalsávba, vagy ennek a bejegyzésnek a képét gondolnád?

  VálaszTörlés
 3. Tetszik az ötlet! :)))
  Szeretnék én is részt venni benne. :))))

  VálaszTörlés
 4. Hajrá!
  Vágjunk bele!

  üdv: Hopp Mónika

  VálaszTörlés
 5. Julcsi, képzeld, én is szívesen varrnék veled!:) Ja, nem-igen tudok, de ez sem tart vissza, bízom benned ugyanis!:))

  Előre is köszönöm!!

  VálaszTörlés
 6. Kedves Julcsi!
  Ugyan ezen gondolkodom már egy ideje. Az én szívem csücske Dear Jane. Már odáig jutottam, hogy megrendeltem a könyvet amiben az összes blokk benne van. Meg is érkezett.Összegyűjtöttem a blogokat, amik ezzel foglalkoznak. Csak bele kellene vágni.
  Várom a játékot.
  Tünde

  VálaszTörlés
 7. engem is érdekelne :-) segítek szerkeszteni, ha gondolod, vagy követlek, ha egyedül szeretnéd inkább a "Mamaságot" ( az angol oldalakon Swap Mama a szervező)

  VálaszTörlés
 8. hát,képzeld, a Céhes DJ-ben nekem is van két vagy három blokkom, a legegyszerűbbekre csaptam le,de még így is akkor izgalom volt megvarrnom,mintha igazi selyemből varrtam volna esküvői ruhát. hajrá!

  VálaszTörlés
 9. Julcsi: Bár varrni nem tudok, és főleg foltvarrni nem, de így is megpróbálok belevágni!
  Ezer köszönet érte!

  VálaszTörlés
 10. Jövök én is! Egyszer megkérdezte egy hölgy itt egy anyagos üzletben miközben áhítattal tapogattam a szépségeket, hogy én is foltvarró vagyok? Ááááá nem válaszoltam, csak szeretnék az lenni. Most egy kicsit úgy érezném magam ezáltal.

  VálaszTörlés
 11. Nagyon szívesen varrnék veled- már csak azért is, mert a végeredmény egy igazi "Julcsis" gyűjtemény lesz!

  VálaszTörlés
 12. Julcsi! Ez szuper ötlet! Holnaptól úgyis két gyerekkel kevesebb van itthon, így "reeeeeeeengeteg" idő akad újabb kihívásokra (a 348 évnyi mellé, amit kitaláltam már...:) )

  VálaszTörlés
 13. Ez remek! Máris többen vagytok, mint reméltem!

  Most egy kis időt kérek, mert van valakim, aki holnapról szeretne ovis lenni, de jövő hétre jön az első "lecke" minden kidolgozott részlettel.

  Kriza! Köszi a felajánlást, jelentkezem, ha szükség lesz segítségre. Mamaságban egyébként jó vagyok:) Azt hiszem...:)

  VálaszTörlés
 14. Egy lábbal hajtós öreg géppel bele lehet ilyesmibe vágni egyáltalán? Főleg, ha foltvarrni csak éppen elkezdtem...Olyan finom, nőies munkáid vannak különben, régóta csodálom.
  Anna, aki szereti a kihívásokat

  VálaszTörlés
 15. Láttam már egy idősebb foltvarró munkáit, aki ilyen lábbalhajtós géppel szabad gépi tűz!!!! Úgyhogy semmi sem lehetetlen, Anna!:)

  VálaszTörlés
 16. Üdvözlöm az ötleted Julcsi!
  A tavalyi kezdeményezésem kapcsán csupa jó tapasztalatom van, sokat varrtunk, sokan varrtunk gyűjteményest, eredményes volt a blokkvarrós móka!
  Sok sikert!

  VálaszTörlés
 17. én sem vagyok nagy mestere a varrásnak,de szívesen belevágnék Veled!:)Legalább apadna egy kicsit az anyagkészletem:DD

  VálaszTörlés
 18. Rita! Remélem, hasonlóan nagy élmény lesz nekem is, nekünk is!:)

  Melinda! Hajrá!:) Én az anyagmaradékaimat szeretném csökkenteni:)

  VálaszTörlés
 19. De jó játék lenne! Szívesen csatlakoznék! :o)

  VálaszTörlés
 20. Szívesen jövök én is ! Hajrá varrjunk együtt! :O)

  VálaszTörlés
 21. szivesen megpróbálom én is :)

  VálaszTörlés
 22. Én is jönnék, szívesen varrnék Julcsis foltokat.!

  VálaszTörlés
 23. De jó Julcsi!
  Én is jövök nagyon szívesen. Rögtön láttam szemeim előtt a leendő ágytakarónkat!!!

  VálaszTörlés
 24. Kedves Julcsy!

  Én is szívesen csatlakoznék, egy ágytakaró engem is izgat már egy ideje, itt lenne a lehetőség, hogy belevágjak. A havi egy blokk részemre is tartható. És már régen hímeztem, varrtam együtt közösen, hiányzik is, jó érzés is.

  VálaszTörlés
 25. Bár sosem varrtam még patchwork jellegű dolgokat, talán a segítségeddel menni fog!
  Nagyon izgatja a fantáziámat már régóta, főleg a kézi varrással készült patchwork, úgyhogy szívesen jövök én is!

  VálaszTörlés
 26. Bár a Aita kezdeményezésében elmaradtam, nem birtam tartani a lépést ( ez nem az ő, hanem az én hibám), de még azért nem adtam fel teljesen. A havi egy azért nekem is csak összejön, szóval én is belevágnék.

  VálaszTörlés
 27. Jelenkezem a közös varrásra. Vegyél fel a listára Köszi! az anyagok készen állnak.

  VálaszTörlés
 28. Én is szeretnék jelentkezni. Nagy Anita

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szeretem, ha írsz!
Biztosan elolvasom. Néha többször is:) Mert jól esik a lelkemnek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Babahaj, ahogyan én csinálom

~~~♥♥♥~~~

És én hogy csinálom? Tűnemezeléssel gyapjúból.

Amire szükséged lesz:
-gyapjú
-szivacs vagy hungarocell lap a böködéshez
-nemeztű
-egy csupasz babafej:)

Először mindig a fej hátuljára teszek egy adag gyapjút, hogy ne legyen annyira lapos. Ezt jó alaposan beleböködöm a fejbe. Fontos, hogy a fej jó keményre legyen tömve. Rásimítom a következő réteg gyapjút, most már az egész fejre. Itt már lehet variálni, hogy milyen lehet a frizura: egycopfos, kétcopfos, egykontyos, kétkonytos. A választéknál jó alaposan megböködöm a gyapjút. Formára igazítom a lelógó, szétálló gyapjút és a széleknél is beleböködöm a fejbe.
Ha az alap kész van, akkor jön maga a frizura. Ha copfot készítünk, akkor a copf tövénél szurkáljuk a fejbe a tűt, esetleg egy kis darab gyapjúval körbe lehet tekerni, hogy eltűnjön a szurkálás helye (ez a kártolt gyapjúnál nem is látszik). Ha konty készül, akkor én a konty közepét és szélét szoktam böködni.


Ha ez is kész, az egészet átszurkáljuk egy kicsit. Ha zavarnak a tű üt…

Egy táska története és annak folyománya

Még aprócska, kisiskolás gyermek volt Másodszülöttünk, amikor kapott egy zsák típusú reklámtáskát, vadító zöld és piros színben. Szerette, sokszor féloldalasan a vállára kanyarította, s egyszer azt mondta, úgy érzi magát ebben a táskában, mint egy kalandor, aki ide-oda vándorol. Divat ezt a típusú táskát manapság gymbag-nek hívni, nevezhetnénk egyszerűen csak tornazsáknak is, én mégis kalandortáska néven adom közre nektek és most már azt is tudjátok, miért.
(Van néhány darab, mindet felpakolom a Piactérre, hátha ti is szeretnétek kalandokat pakolni valamelyikbe!)
•••••


••••••


••••••••••••


••••••

Egy takaró igaz története

Egyszer valamikor, réges régen, úgy 9 évvel ezelőtt egy édesanyának végre kislánya született. Az édesanya nagy örömében, hogy már rózsaszínből is alkothat valamit hozzákezdett egy nagyon sok munkával járó, kézzel készült gyerektakaró megvarrásához. Haladt ő, varrogatott sokat, de az idő előrehaladtával egyre kevesebbet, végül semmit. De mert nagyon szeretett volna valamit szépet az ő akkor még egyszem kislányának, hozzákezdett hát egy horgolt takaró elkészítéséhez. Ezzel is meggyűlt a baja, mert ha lehet, akkor ez még sokkal-sokkal unalmasabb volt, mint a kézzel varrott takaró.
Gondolt hát egyet és hozzáfogott egy másik horgolt takaróhoz, egy színesebbhez, egy bonyolultabbhoz. Mitagadás, azt is elunta, mert miközben horgolgatott, egyfolytában csak számolgatott, mennyi négyzet kell még, mennyi időbe telik is ez, aztán meg még össze is kell varrni? Megint abbahagyta, megint másikba kezdett.
Mert rátalált egy csudablogra és ott egy leírásra, hogyan is csináljunk gyönyörű takarót, gyönyö…