Részletkérdés

Azok a bizonyos fehér foltok, amire a tapétánk felkerülése után utaltam, kezdenek eltünedezni. A következő nagy dolog volt, hogy végre kicseréltünk minden beltéri ajtót, egyedire, saját tervezésűre, szürkés színűre. Aztán jött a szőnyeg cseréje, vele pedig az asztal átfestése.

Tegnap végre sikerült némi szabadidőt lecsippenteni az unalmas, ráérős óráimból és festegetni kezdtem. Új külsőt kapott a tévéállvány üvegajtaja,  egy kis rózsával megbolondítva, az egység kedvéért.
Alul a nyuszirágta doboz, de csakazért sem vettem ki a képből:)

Már elkészültek a képek, amikor észrevettem, hogy nem fordítottam meg a dobozt, amire nem jutott elég tapéta.
Az más kérdés, hogy ha megfordítom, akkor meg a nyuszifog nyomai látszódnának...
Hasonló díszítést kapott a régi, jó ikeás komód is. A festése kissé foltos lett, de egy cseppet sem bánom, így illik bele a mi sajátságos eklektikánkba.


Háttérben a csodás, új ajtóink egyike

Így kell elfedni egy évekkel ezelőtt keletkezett hibát, amikor egy baleset (három éves kislányra dőlt szekrény, személyi sérülés nem történt, hála a Gondviselésnek!) következtében megsérült a fiók borítása.


Természetesen a részletek is fontosak, különösen, ha nem sikerül olyan szépen a festés... így elmondhatom magamról, hogy én tényleg ügyelek a részletekre. Ez volt a legegyszerűbb és leggyorsabb része a bútorfelújításnak, hála a dekortapaszoknak.
Megjegyzések

 1. Julcsi, nagyszerű vagy! Gratulálok a temérdek munkádhoz és sajátságos humorodhoz! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj, Bori! Szeretem, amikor írsz. Mindig belepirulok :)

   Törlés
 2. Szép lett és a dekortapaszos ötlet szuper!

  VálaszTörlés
 3. barátságos, finom színek :) mosolyogni támad kedvem :) a nyuszirágás se izgasson, egy lakásban élni, lakni kell, nem múzeum, ahol tilos a kiállított tárgyakhoz nyúlni, vagy azokat rágni. nálunk ez utóbbit a macskák művelik :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azért mosolygok, mert elképzeltem, hogy a nyúl nyúl, a gyerek meg rág:)))

   Törlés
  2. a kollégiumban egyszer befogadtuk a szomszéd szoba tengerimalacát. másnap gyorsan vissza is adtuk. szétrágta az összes jegyzetünket... és aludni sem tudtunk a motoszkálásától. azóta meggondolom, kit engedek be a lakásba :) sosem lehet tudni, mikor kezd el rágcsálni. egyszer például lakott nálunk egy galambfiók, egy polcon üldögélt. ő nem rágcsált, viszont pötyögtetett. először a polc alatt raktuk tele a szőnyeget újsággal, aztán ahogy tanult repkedni, lassan mindet teleraktunk újsággal... a végén kézből evett, és mindenhova pettyegtetett... komolyan megkönnyebültem, amikor a nyitott ablakon keresztül kirepült :) viszont azóta is jó arra gondolni, hogy sikerült megmenteni egy fészkéből kiesett vadgalambgyereket. tényleg! a nyulak szobatiszták? :D

   Törlés
  3. A galambfiókákról is van egy szép emlékem:)
   http://pjulcsycsaladja.blogspot.hu/2012/05/galambtenyesztes-egyszeruen.html

   Egyébként igen, a nyuszik szobatiszták. Tita csupán egyetlen helyre bogyóz a lakásban, a kanapé mögé a nappaliban. De oda rengeteget:)
   A régi nyuszink rágta egyszer körbe a gyerekek gitár kottáját, de legalább szerzett néhány mosolygós pillanatot a tanárnőnek:) Mondjuk a könyvtárosnak nem, amikor a megrágott könyvtári könyvet vittük vissza...

   Törlés
 4. Huuu, ez a komód nagyon menő!:-):-):-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szívesebben húzom ki, mint eddig, az tuti!:)

   Törlés
 5. Julcsi, remek ötleteid vannak! Bizony a komódot nagyon feldobja a washi tape ! A sok rózsa pedig összhangot teremt a sok bútor között, mintha egy kollekcióhoz tartoznának! Nagyon szeretem ezeket a modern kékes szürkés színeket! ( Igaz a mi lakásunkat kissé másképp rendeztük be.) A komód mögött az új ajtó látható? Mert az bizony gyönyörü!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj, igen, az az új ajtónk! Annyira szeretem és bár eredetileg az is szürkés lett, valamiért nem sikerült a pácolás. Azonban ha úgy vetül rá a fény, megcsillan benne a szürke és ettől olyan különleges.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Szeretem, ha írsz!
Biztosan elolvasom. Néha többször is:) Mert jól esik a lelkemnek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Majdnem sikerült

Babahaj, ahogyan én csinálom

Mindenek előtt egy kis magánélet, aztán jöhet a szemezgetés