Csak öt lap...


A vágyam, hogy textilkönyvet készítsek, még Panni lányunk aprócska kora óta él bennem, amikor ezt a könyvet megkapta. A képen sajnos nem látszik, de egy apró kislányfigura kel életre a könyvben és lehet öltöztetni, különböző élethelyzetekbe hozni. Szerettem volna a saját képemre formázni, rózsás-romantikus köntösbe öltöztetni, mert az ötlet nagyon tetszett. De Panni közben megnőtt, most már Vercsi is, a textilkönyv sajnos nem készült el. Az ötlet időközben másnak (Heidi csodaszép könyve, Ledeczki Anna nyuszis könyve) is eszébe jutott, én pedig már hozzá sem láttam a sajátomhoz.
Mígnem jött a megkeresés, készítsek egyet egy születendő kisbabának. Dörzsöltem a tenyeremet, mondván most jött el az én időm! Igen ám, csakhogy én olyan precíz, színre, anyagra, mintára kiterjedő leírást kaptam, hogy igencsak megijedtem a feladattól. De persze kitartásért és csakazértismegcsinálom érzésért nem megyek a szomszédba, úgyhogy nekifogtam. Nyakamba vettem a várost, anyagokat hajkurásztam, turkálókat jártam és lett minden, ami kellett. A végeredmény pedig egy kicsit azért én is vagyok.
A saját verziómat pedig elkészítem majd az unokámnak:))
Egyetlen gondolat motoszkál csak a fejemben, miközben a képeket nézegetem... feleannyit kértem érte, mint amennyibe csak az "órabérem" kerül... és hát az sem volt kevés...
Nehéz dolog a kézművesség:))

Megjegyzések

 1. Ez valami gyönyörű!
  Mióta szeretnék én is történeteket megvarrni! Fejben már a Háp háp háp jönnek a kacsák modókáig eljutottam, de varrni még csak sima gagyi :D :D :D késségfejlesztő könyvet varrtam. Kemény egyet! De kiszabva itt vár egy rakás, igaz egyik se mesés. A tied viszont mesés! :)
  Dóra, dolgoSKezek, ez a Picur egy régi álnév... :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, Dóra! Te mégis többre jutottál, mint én, legalább kiszabtad. Egyszer csak befejezésre kerül:)))

   Törlés
 2. Eltaláltam :-) Nagyon helyes lett!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, Kriszti! Pedig azt hittem, nehéz lesz:))

   Törlés
 3. Szép lett. Tagadhatatlanul látszik rajta, hogy a julcsisság nem volt szabadjára engedve, pedig én azért arra is kíváncsi lennék, szerintem ne várj az unokáig. :-) A mesét is a megrendelő választotta?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A mesét is a megrendelő választotta és meg is rajzolta! Én azért ebben is felfedezem magamat: a kézi hímzéseket, a tüll szárnyacskát, a törökbasa turbánját, a csipkét a függönyön..:)))

   Törlés
 4. Fantasztikusan szép lett!!! Annyira aprólékos, finom munka! Ügyes vagy!!! :o)))

  VálaszTörlés
 5. Julcsi!!!!! Mesés!!!!
  nekem is dédelgetett tervem.:)
  Kézművesség ás az ára? Nehéz.....A legutóbb festett táblámért olyan minimálisat kértem,hogy utána nevettem magamon.:)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szeretem, ha írsz!
Biztosan elolvasom. Néha többször is:) Mert jól esik a lelkemnek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Majdnem sikerült

Babahaj, ahogyan én csinálom

Mindenek előtt egy kis magánélet, aztán jöhet a szemezgetés