Ugrás a fő tartalomra

Képeslapok, táskák, Tilda... őrület

Ha az óvódás gyerek anyukája kreatív (mint én), szeretne saját készítésű ajándékokat adni az óvónéniknek, akiktől drága nagylánya búcsúzik. Ha mellé még egy kicsit ostoba is (mint én), akkor ezek mellé még bevállal az iskolás gyerekei osztályaiban is egy-két "apróságot". Nem csak az egyikben! Ááá, mind a kettőben! Az ilyen anyukák (mint én) nem is tudom hogy gondolják...
Egyetlen szerencséje, hogy a net-szolgáltatás szünetel, így valamelyest tud haladni is a hirtelen ötlettől vezérelt vállalásaival.
Ja! És még elkészíti a megrendelt cicát és szülinapi ajándékot is készít, mert drága gyermeke ismét zsúrba megy.
Szóval ezért az őrület:))) Vagy azért ez őrület?:)))

Ez a Tilda cica készült el először. Ugyanaz a szabásminta, mégis egészen más. Szerintem:)
A pöttyös anyag a leendő gazdája választása volt. Egy fehér kendőcske a nyakba, egy kis fehér selyemrózsa a füle tövébe és máris útra kész volt őkelme. Előtte még főztünk neki egy finom teát, hogy tartson meg minket jó emlékezetében:)Ez a táska is Tilda szabásminta alapján készült és szerintem ez is egészen más lett, mint az ő stílusa. A piros és a mintás anyagot (egyik nagy kedvenc) a Luxus-méteráru turkálóban vettem már nagyon régen. Azért nem állt érintetlenül, egy táska már készült belőle.
Most a maradékből varrtam ezt a táskát, mellé egy papírzsebkendő tartót és egy neszeszert. Egyetlen szarvashibát követtem el: annyira utolsó pillanatos volt a dolog, hogy elfelejtettem bevarrni a szütyő és a táska nyílásait, amit a kifordításnál használtam:)Ezeket a képeslapokat éjszakánként (azért a nem túl jó minőségű fotó)készítettem a nem túl fantáziadús vásárlási utalványok mellé. Eddig 7 tanárnak készítettem, hátra van még az osztályfőnök. Remélem nem a kukában fognak landolni...És az újabb zsúrajándék: egy negyed délután alatt összedobott táska. Kicsit bajban voltam, mert az ünnepeltről tudom, hogy ki nem állhatja a rózsaszínt, de szereti a sárgát. Viszont én másra nem tudok gondolni, ha kislányról van szó, csak a rózsaszínre:) Mit lehet tenni? Nem vagyunk egyformák. Mint utóbb kiderült, telitalálat volt, mert aki kapta, imádja a sütit. Hát, nagy kő esett le a szívemről. Remélem, majd a cica is ennyire fog tetszeni neki!Hátra van még 4 irattartó, 3 táska, 2 neszeszer és 1 párna. És egy még nagyobb őrület:)

Megjegyzések

 1. Csak gratulálni tudok a szorgalmadhoz és ügyességedhez. Nekem tetszenek.

  VálaszTörlés
 2. Ritkán frissül a blog, de akkor komolyan meg kell támasztanom az állam :o). Nagyon édes a cica a pöttyös rucijában, a táskáról meg nem mondtam volna, hogy tildás, és tényleg nagyon mennek egymáshoz ezek az anyagok, a képeslapok is ügyesek, a táskát pedig már véleményezte a Lánykád, én pedig egyetértek :o). Tetszik a fodor a szájánál!

  És akkor csak hajráhajrá :o)))!

  VálaszTörlés
 3. Kicsit mintha túlvállaltad volna magad... És mikor pihened ki a varrást? :-)))

  VálaszTörlés
 4. Szuper vagy! Csak így tovább, kitartás! :)

  VálaszTörlés
 5. Gratuláció, tisztelet, elismerés, IRIGYKEDÉS, szájtátás... kb sorban ennyi. Bár nekem lenne ennyi energiám! Sőt, a fele is elég lenne! El vagyok képedve! Csak így tovább! :))

  VálaszTörlés
 6. Hát egy döbbenet vagy! Mikor szorult beléd ennyi ötlet, ügyesség és gyorsaság? Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel nagyon meg vagyok elégedve! :)

  VálaszTörlés
 7. És idő mikor van minderre? Mert egyébként meg hoztad a formád és mi, lelkes olvasók , szokás szerint kalapot emelünk, meg állat támasztunk. Én mindig annak örülök a legjobban, hogy pjulcsys dolgokkal találom magam szemben. Mondd, mikor jön a leveled, legyen benne postai cím is, mert itt áll valami, amit oda kellene adnom már régtől fogva.

  VálaszTörlés
 8. Annyira szeretem, hogy akarmit csinalsz a vegen megis Julcsis. A kisero kartya nagyon jo otlet! A taskanal a karika az mennyire kenyelmes? mert fazonra nagyon tetszik, csak en kezben nem szeretek dolgokat hordani:-)
  Ez a taska kulonben a kiegeszitokkel szuper otelt, ez vegre a tied?:-)

  VálaszTörlés
 9. ja es a bevallalasod.. hmm en csak 1 gyerek ovonenijeinek (3) csinaltam ajandekot...szoval minden elismeresem!

  VálaszTörlés
 10. Micsoda gyönyörűségeket készítettél! Mind-mind csodás! De azért legjobban a rózsás táska tetszik! :)))))))

  VálaszTörlés
 11. Köszönöm mindenkinek az elismerő szavakat! Nehogy azt higyjétek, hogy nem érzem magam kifacsart rongynak:))) Valahonnan mégis mindig előkerül valami rejtett tartalék:)

  Kicsoda! A táskafül Rékától van. Én másmilyet használtam eddig, de én csak kézben tudom hordani. A barátnőm viszont vékony és ő a vállán szokta hordani ezt a fazont (merthogy felfér a vállára:D).

  VálaszTörlés
 12. A táska a kedvencem közülük!!! :) Nagyon tetszik! Elmondod, hogy mi ez a Tilda táska nevű dolog? Nekem lövésem sincs :)

  VálaszTörlés
 13. wow..... rosszabb vagy, mint én... (vállalások terén...)
  drukkolook neked!
  és cupp meg hajráááá

  VálaszTörlés
 14. Hát, tényleg őrület... De minden szuper lett! :) És ilyenkor a nagyobb gyerekek etetik meg a kicsiket? :D

  A karikás táskát alkaron kell hordani, nem vállon! :D Mint az öreg nénik a bőrnyomatos szatyraikat, csak elegánsabban.. (Persze, ez már eleve kizárja, hogy jól agyonpakold illetve több gyerek után kapdoss vele.. :D)

  VálaszTörlés
 15. Hát már abba beleszédültem, hogy végigolvastam:-) Aranyos, ahogy Vercsi ellenőrzi a kész táskát!

  VálaszTörlés
 16. Szuper lett minden! Az ilyen kreatív és bevállalós anyukák nagyon ügyesek... :-)))

  VálaszTörlés
 17. Nem vagy semmi! Még elolvasni is "sok", nemhogy megvalósítani! Szerintem teljes lesz a siker!

  VálaszTörlés
 18. Itt küldöm az energiahegyeket!!! Csak igy tovább Julcsi!

  VálaszTörlés
 19. Te jó Isten, éjjel - nappal varrsz? :-)
  Azért remélem, hogy friss zsömle kerül az asztalra...

  VálaszTörlés
 20. A képeslapok...csúúúcs!
  Már bocs,de neked tényleg feláll a cicád farka, vagy csak a fal támasztja? Mert a miénk nem ám ilyen peckes :-(

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szeretem, ha írsz!
Biztosan elolvasom. Néha többször is:) Mert jól esik a lelkemnek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Dejóóó! Köszi anya!

Ikea hacker is lehetne a címe ennek a bejegyzésnek, de mégiscsak jobb a reakció, amit az átalakított lámpáért kaptam: ...

Babahaj, ahogyan én csinálom

~~~♥♥♥~~~

És én hogy csinálom? Tűnemezeléssel gyapjúból.

Amire szükséged lesz:
-gyapjú
-szivacs vagy hungarocell lap a böködéshez
-nemeztű
-egy csupasz babafej:)

Először mindig a fej hátuljára teszek egy adag gyapjút, hogy ne legyen annyira lapos. Ezt jó alaposan beleböködöm a fejbe. Fontos, hogy a fej jó keményre legyen tömve. Rásimítom a következő réteg gyapjút, most már az egész fejre. Itt már lehet variálni, hogy milyen lehet a frizura: egycopfos, kétcopfos, egykontyos, kétkonytos. A választéknál jó alaposan megböködöm a gyapjút. Formára igazítom a lelógó, szétálló gyapjút és a széleknél is beleböködöm a fejbe.
Ha az alap kész van, akkor jön maga a frizura. Ha copfot készítünk, akkor a copf tövénél szurkáljuk a fejbe a tűt, esetleg egy kis darab gyapjúval körbe lehet tekerni, hogy eltűnjön a szurkálás helye (ez a kártolt gyapjúnál nem is látszik). Ha konty készül, akkor én a konty közepét és szélét szoktam böködni.


Ha ez is kész, az egészet átszurkáljuk egy kicsit. Ha zavarnak a tű üt…

Egy táska története és annak folyománya

Még aprócska, kisiskolás gyermek volt Másodszülöttünk, amikor kapott egy zsák típusú reklámtáskát, vadító zöld és piros színben. Szerette, sokszor féloldalasan a vállára kanyarította, s egyszer azt mondta, úgy érzi magát ebben a táskában, mint egy kalandor, aki ide-oda vándorol. Divat ezt a típusú táskát manapság gymbag-nek hívni, nevezhetnénk egyszerűen csak tornazsáknak is, én mégis kalandortáska néven adom közre nektek és most már azt is tudjátok, miért.
(Van néhány darab, mindet felpakolom a Piactérre, hátha ti is szeretnétek kalandokat pakolni valamelyikbe!)
•••••


••••••


••••••••••••


••••••