Ugrás a fő tartalomra

Felicity

~~~♥♥♥~~~

Letettem a lantot és befejeztem a székesfehérvári kiállításra szánt pályamunkámat. Vérmes reményeim nincsenek, de örülök, hogy végre sok idő elteltével végre igazi foltmunkát varrhattam és kész lettem határidőre. Mást is szerettem volna még készíteni, de ennyi fért bele az időmbe.
A lényeg, hogy készen van, már félúton Székesfehérvár felé:)
Nem szeretek/tudok gyűszűvel dolgozni, ezért már régóta sajátos megoldást használok:) Így nem lett csupa lyuk az ujjam, mire elkészült a tűzés.
 
Levezetésképpen befejeztem egy babát, amit a babázós topik januári közös babavarrásának választott. Érdekes változásokon ment át az én babám. Szent elhatározásom volt, hogy ezt a babát hófehér ruhában, fehér lábszárvédővel és kék hajjal fogom elkészíteni és csinálok egy másikat is csupa fekete ruhában, fekete hajjal, kicsit vadabb stílusban. Így lett volna egy black&white babapárosom:)
De ez még januárban volt, amikor tán még hó sem esett és még vágyakozva gondoltam a jó kis szánkózásra és hógyolyózásra. Azóta viszont csak fehérséget látok magam körül (illetve most már hatalmas pocsolyákat is:D), így amikor tegnap elkezdtem nézegetni a baba csupasz testét és a hófehér anyagot, rájöttem, hogy semmi fantáziát nem látok az eredeti elképzelésben. Kellenek a színek!
 
Így kapott Felicity virágos ruhácskát és zöld gyapjúhajat. Black&white angyalból tavasztündérré avanzsált, felkészülve az évszak kiszámíthatatlan szeszélyeire.~~~♥♥♥~~~

Megjegyzések

 1. Nagyon édes, tavaszias babácska lett. egész pontosan, hogy is oldod meg a gyűszű problémát, ragtapasz és? Én sem vagyok képes megtanulni gyűszűt használni, pedig próbálkoztam ám.

  VálaszTörlés
 2. Minden babád olyan aranyos és kedves!!

  VálaszTörlés
 3. Igen, sok babát láttam, de nekem is a Te babáid tetszenek igazán.
  Nagyon ügyes vagy!

  VálaszTörlés
 4. nagyon jó lett a baba és milyen jó ötlet a gyűszű helyett. Mindig sikerül szétlyuggatnom az ujjam, na de majd kipróbálom így!

  VálaszTörlés
 5. Hihetetlenül, csodálatosan gyönyörű! Na. kicsit irigy is vagyok : )

  VálaszTörlés
 6. Mesés lett! Csupa báj, csupa szín, pont ez kell februárban! :) Szerintem, meghozza a tavaszt. :)

  VálaszTörlés
 7. Szerintem is kedves kis babát varrtál. Szeretem ezeket a színeket én is.

  VálaszTörlés
 8. Hűűű de nagyon jó ez a baba!!!! Felicity, Isten éltessen!

  VálaszTörlés
 9. Már azt hittem baj van a kezeddel, de akkor ez csak gyűszűpótló trükk! :) A baba csudaédes! A színei gyönyörűek! :)

  VálaszTörlés
 10. Köszönöm, mindenkinek! Pannim le sem teszi azóta a kezéből, iskolába is vitte magával:) Jobban örült, mint a sapkának:)

  "Gyűszű": nagyon erős ragtapasz (valamilyen 3M munkavédelmi, férjem szerezte) pici darabokra vágva, 3 rétegben és arra egy DM-es átlátszó ragtapasz, hogy ne pöndörödjön fel a széle.

  VálaszTörlés
 11. Cuki lett a bauci, tetszik a zöld gyapjúhaj. Benéztem a bbabázós topikra is :-) nekem a tiéd lett a legtündéresebb. Ügyes vagy!

  Gyűszű :-)) nekem is ilyenem van, mint a tiéd. Anyukám mindig jót vigyorog rajtam. Képtelen vagyok gyűszűvel varrni, hol szorít, hol meg tág, izzad azz ujjam, kényelmetlen brrrr rettenetes. Ez a tökéletes megoldás: be kell ragasztani :-))

  VálaszTörlés
 12. A baba nagyon aranyos lett, pedig a zöld haj elég rémisztően hangzik, de nála nagyon bejön.
  A fehérvári kiállításra pedig feltétlenül elmegyek és megnézem a Te munkádat is - többek között.

  VálaszTörlés
 13. Nagyon szép babácska lett, igazi tavaszhozó tündérke.
  Kíváncsi leszek az igazi foltos munkádra! Ugyan nem leszek, ott, de biztos vagyok benne, hogy meg fogod mutatni nekünk! :-)

  VálaszTörlés
 14. A szeme, az a huncut mosolya, a haja... Julcsi, nagyon megy ez neked!!
  A foltvarroshoz drukkolok, es nagyon kivancsi vagyok!!!!

  VálaszTörlés
 15. Megijedtem a kép láttán, hogy baleset ért. Aztán, amikor elolvastam a szöveget, rá kellett jönnöm, hogy egy fantasztikus ötletet adtál. Ha valamelyik ujjamra gyűszűt húzok, akkor azt nem használom a varrásnál :o)), de ezt ki fogom próbálni..
  A babád csuda édes lett. Nagyon jó választás a ruhája és a hozzá társított haj!

  VálaszTörlés
 16. Éljenek a tavasztündérek! Nagyon huncut! Szépek a színei.
  (Én is ragtapasszal varrtam tegnap...:D Bár ez is zavar, de a közel egy centis lyuk az ujjamban méginkább!)

  VálaszTörlés
 17. Drága Julcsi! Köszönöm a kedves kommentet nálam. Szerencsére nincs baj, csak kicsit pihenek, vagyis nagyon kevés időm van varrni, sőt a fgépünk is elromlott. De előbb-utóbb visszatérek az életbe! :)
  A babád nagyon édes, bár én nem tennék le teljesen az eredeti ötletedről. Kíváncsi vagyok a foltmunkádra is. Sok sikert hozzá! :)

  VálaszTörlés
 18. Nagyon tetszik ez a baba, ügyes vagy! Drukkolok a kiállításhoz! Megmutatod azt is?

  VálaszTörlés
 19. Újra köszönöm! Magam is azt gondolom, hogy jó ránézni erre a babára. És hogy már nincs kint mínusz fok, még jobb a kedvem:)

  A foltmunkámat majd csak a kiállítás után mutatom, mert annyira, de annyira titkos, hogy na:)) Aki kicsit is ismer, szerintem tuti rájön, hogy melyik az én munkám:)

  Edige! Nehogy el menj mellettem szó nélkül!:) Én nem biztos, hogy megismerlek:)

  VálaszTörlés
 20. Ez a baba annyira de annyira aranyos. Első ránézésre belopta magát a szívembe. Megnéztem többször, és mindig van valami új részlet, ami megtetszik rajta. Hát, a kedvenceim közé került rögtön.Már nem vagyok kislány, de még én is örülnék neki. :)

  VálaszTörlés
 21. mostmar tudom mire hasznalod a gyapjut ;)
  nagyon tetszik a baba, nekem van benne valami aranyos huncutsag
  grüß
  csilla lipcseböl

  VálaszTörlés
 22. Black@White-ból tényleg éppen elég a fekete sárrá változott fehér hó!
  Sokkal vidámabb így színesen! Nekem nagyon tetszik ez a zöld haj, meg úgy egészében..aranyos.

  A gyűszűvel én is hasonlóan állok, csak én a barna (seb)ragtapaszra esküszöm.

  VálaszTörlés
 23. Hi, I love your blog, it is beautiful, I am from Brazil, I have got a crafts blog, kiss
  http://agulhaetricot.com
  http://agulhaetricot.blogspot.com
  http://titacarre.elo7.com.br

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szeretem, ha írsz!
Biztosan elolvasom. Néha többször is:) Mert jól esik a lelkemnek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Babahaj, ahogyan én csinálom

~~~♥♥♥~~~

És én hogy csinálom? Tűnemezeléssel gyapjúból.

Amire szükséged lesz:
-gyapjú
-szivacs vagy hungarocell lap a böködéshez
-nemeztű
-egy csupasz babafej:)

Először mindig a fej hátuljára teszek egy adag gyapjút, hogy ne legyen annyira lapos. Ezt jó alaposan beleböködöm a fejbe. Fontos, hogy a fej jó keményre legyen tömve. Rásimítom a következő réteg gyapjút, most már az egész fejre. Itt már lehet variálni, hogy milyen lehet a frizura: egycopfos, kétcopfos, egykontyos, kétkonytos. A választéknál jó alaposan megböködöm a gyapjút. Formára igazítom a lelógó, szétálló gyapjút és a széleknél is beleböködöm a fejbe.
Ha az alap kész van, akkor jön maga a frizura. Ha copfot készítünk, akkor a copf tövénél szurkáljuk a fejbe a tűt, esetleg egy kis darab gyapjúval körbe lehet tekerni, hogy eltűnjön a szurkálás helye (ez a kártolt gyapjúnál nem is látszik). Ha konty készül, akkor én a konty közepét és szélét szoktam böködni.


Ha ez is kész, az egészet átszurkáljuk egy kicsit. Ha zavarnak a tű üt…

Egy táska története és annak folyománya

Még aprócska, kisiskolás gyermek volt Másodszülöttünk, amikor kapott egy zsák típusú reklámtáskát, vadító zöld és piros színben. Szerette, sokszor féloldalasan a vállára kanyarította, s egyszer azt mondta, úgy érzi magát ebben a táskában, mint egy kalandor, aki ide-oda vándorol. Divat ezt a típusú táskát manapság gymbag-nek hívni, nevezhetnénk egyszerűen csak tornazsáknak is, én mégis kalandortáska néven adom közre nektek és most már azt is tudjátok, miért.
(Van néhány darab, mindet felpakolom a Piactérre, hátha ti is szeretnétek kalandokat pakolni valamelyikbe!)
•••••


••••••


••••••••••••


••••••

Egy takaró igaz története

Egyszer valamikor, réges régen, úgy 9 évvel ezelőtt egy édesanyának végre kislánya született. Az édesanya nagy örömében, hogy már rózsaszínből is alkothat valamit hozzákezdett egy nagyon sok munkával járó, kézzel készült gyerektakaró megvarrásához. Haladt ő, varrogatott sokat, de az idő előrehaladtával egyre kevesebbet, végül semmit. De mert nagyon szeretett volna valamit szépet az ő akkor még egyszem kislányának, hozzákezdett hát egy horgolt takaró elkészítéséhez. Ezzel is meggyűlt a baja, mert ha lehet, akkor ez még sokkal-sokkal unalmasabb volt, mint a kézzel varrott takaró.
Gondolt hát egyet és hozzáfogott egy másik horgolt takaróhoz, egy színesebbhez, egy bonyolultabbhoz. Mitagadás, azt is elunta, mert miközben horgolgatott, egyfolytában csak számolgatott, mennyi négyzet kell még, mennyi időbe telik is ez, aztán meg még össze is kell varrni? Megint abbahagyta, megint másikba kezdett.
Mert rátalált egy csudablogra és ott egy leírásra, hogyan is csináljunk gyönyörű takarót, gyönyö…