Ugrás a fő tartalomra

Tanítom

~~~♥♥♥~~~

Van abban valami veszettül jó érzés, amikor ő áztatja magát a kádban, én mellé ülök beszélgetni és hogy ne direktben menjen a kérdezősködés, úgy csinálok, mintha égetnivalóan fontos kötnivalóm akadna, ő pedig megkérdi, mi is az a sok pötty meg vonal azon a papíron és amikor megvilágosodik, arra kér, tanítsam meg kötni. Egy 12 éves, kamaszodó fiú!
És ha azt gondolná az ember, hogy letett erről a szándékáról, téved! Mert megkérdezi újra és újra, mikor látunk neki. És ez az a dolog, amit az ember nem halogat. Mert nem csak az érdeklődés a fontos, hanem az az együtt töltött idő is, ami kincs. Nagy, nagy kincs!
Az meg már csak ráadás, hogy átkozottul büszkévé tesz, mert lefordítja a horgolás tudományát bal kézre, ami szintén nem kis dolog egy olyantól, aki először vesz horgolótűt a kezébe és balkezessége okán még egy kicsit ügyetlenke is. Itt is megmutatkozik, hogy ő olyan fajta, aki szomjazza a tudást. Mert nem elégszik meg a láncszemsorral, többet akar. Kötni, nagyobb darabot horgolni. Falná ezt is, mint a könyveket:)
Piszok jó estém volt, na:)~~~♥♥♥~~~

Megjegyzések

 1. De jó!!! Nagyon aranyos! Nekem apukám tudott kötni, horgolni, sőt, még subázni is. De ezeket szerintem már elfelejtette. Viszont még mindig gyönyörűen farag.

  VálaszTörlés
 2. Akkor apukád igazi ezermester:) Ki tudja, Leventénkből mi lesz...:)

  VálaszTörlés
 3. Remek :)) Halkan megjegyezném, balkezessége okán senki sem ügyetlenke, legfeljebb furának látják a jobbkezesek. Sőt, a balkezesek mindent "lefordítanak" és kényszerűségből sokkal többet és jobban használják a jobb kezüket, mint a jobb kezesek a balt :)) Pl: olló, kés, kávékiöntő, stb,stb.
  Mondja ezt egy balkezes.

  VálaszTörlés
 4. Oké, ezt a részt visszaszívom! Akkor egyszerűen csak ügyetlenke:))))

  VálaszTörlés
 5. De jó volt neked! Én is élveztem, amikor a nagyobbik fiam kapott kedvet a kötéshez - sajnos elmúlt, de hátha csak szünetel :-).

  VálaszTörlés
 6. Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm! Ma egy egész délutánunk lesz szabad, ki tudja milyen művek születnek:)

  Irenka! Hátha...:)

  VálaszTörlés
 7. De édes ez az utolsó kép Rólatok! :)

  VálaszTörlés
 8. Édesek vagytok!
  Ez a drága Teresa feltett egy csomó videót a balkezes horgolásról, hátha tudjátok használni:
  http://www.youtube.com/tjw1963#p/u/10/uY1Lr_v2tOQ

  VálaszTörlés
 9. hát azt meghiszem, hogy jó estéd volt, őrizd meg a szívedben, olyan jó az ilyenekre visszagondolni :-)

  jóképű nagyfiad van, hallod-e! :-)

  VálaszTörlés
 10. Nagy öröm volt olvasni és látni is benneteket.

  VálaszTörlés
 11. Nagyon jók ezek az időszakok (is)... :o)) Lánykám kb. 3 éve köt egy sálat az Apukájának, de még mindig nem elég hosszú, viszont így mindig van min dolgoznia, ha kötni van kedve. :o)
  A balkezesség tényleg nem ügyetlenkedés, a fiam is balkezes és fantasztikusan ügyes autószerelésben, pedig a legtöbb szerszám nem úgy áll kézre, mint annak aki jobbkézzel dolgozik. További szép sikereket nektek!

  VálaszTörlés
 12. Milyen jó volt olvasni ezt a bejegyzést... :))))

  VálaszTörlés
 13. Nagyon tetszik, milyen aranyosak vagytok! Szerintem megható a videójátékok, plázák, mindenféle nemszeretem-kütyük korában. Komolyan!

  VálaszTörlés
 14. Julcsi! A lányom is balkezes, aminek megvolt az az előnye, hogy a horgolást, kötést szemben ülve - mintegy tükörből - aránylag könnyű volt neki tanítani. Szépek vagytok így egymás mellett, de legyetek szembe. vajon neki úgy mennyivel könnyebb?

  VálaszTörlés
 15. Ez a megjegyzés melegséget hozott ezen hideg napon! Akkor talán van esély az én fiamnál is?! A cérnacsomózásban már elég ügyes! :-)

  VálaszTörlés
 16. Jaj, de drága fiad van! Képzeld, az én 11 éves fiaim tavaly karácsony előtt olyan lelkesen hajtogattak velem csillagot egy délután, hogy alig akartak haza menni. Én is élveztem a kis "bénázásokat"! :)

  VálaszTörlés
 17. Imádni valóak, az enyém múltkor a varrógéphez kéredzkedett és nagyon ügyes volt, tetszett Neki a dolog, megjegyzem, én még csak most tanulgatom rajta a beállításokat, ő meg csak úgy nyomkodta a gombokat, mintha világéletében ezt csinálta volna.

  VálaszTörlés
 18. Annyira jól esik ez a sok-sok dícséret. Nem magam miatt, hanem miatta:)

  Stigi! Köszi az ajánlást, meg fogom mutatni neki:)

  VálaszTörlés
 19. Nagyon helyesek vagytok! Nálunk is sláger a horgolás, a kisfiam is lelkesen próbálkozik. Sálnak indult, de elég amorf valami került ki a kezei alól. Kicsit el volt keseredve, hogy ezt ő nem így akarta, de akkor mutattam neki a neten "free style" horgolást és egészen büszkén mosolygott :) És persze Annácska is szeretne már horgolni tanulni...

  VálaszTörlés
 20. Nagyon aranyosak vagytok együtt!!Jó volt nézni Benneteket, valamikori régi emlék jutott eszembe, amikor az én fiam is ismerkedett a kézimunkával.Ő keresztszemes kis teritőt varrt nekem anyák napjára.

  VálaszTörlés
 21. Lefekvés előtti mosolyt, belső ráncok elsimulását hozta a bejegyzésed. Köszönöm :o)

  VálaszTörlés
 22. Az én lányom meg mindig akar jönni Kötő-Kör-be.
  A balkezes horgolás tényleg nem ördöngősség. Pedig én jobb kézzel kötök, így a balkezemet tényleg a horgolásra tartogatom.
  Képzeld, nálam is már jelentkeztek a fiam cimborái, hogy zoknit akanak kötni... ez egy újfajta férfi generáció. Lehet, hogy az anyatejjel kaptak valamit?

  VálaszTörlés
 23. De Édes!!Ez az utsó kép szuper rólatok!!!!

  VálaszTörlés
 24. Ó, de jó. Igazán aranyos, és együtt is aranyosak vagytok. Büszke is lehetsz rá. :)Öröm ezt olvasni.És teljesen igazad van, hogy a tanulás mellett az együtt töltött idő is igazán értékes.

  VálaszTörlés
 25. meghatódtam! az utolsó képen olyan gyönyörűek vagytok....

  VálaszTörlés
 26. Drága Julcsi! Ezen az utolsó képen nagyon meghatódtam! Sugárzik róla a szeretet, a biztonság, a törődés, a büszkeség, az öröm, az odafigyelés... Ez egy gyönyörű este volt az életetekben; még sok-sok ilyet kívánok Neked!!!

  VálaszTörlés
 27. Nagyon régen kaptam ennyi hozzászólást egy-egy megjegyzéshez.
  Nagyon jó volt reggel ezt látni, meghatódtam.
  Nagyon köszönöm, hogy vagytok!

  VálaszTörlés
 28. Jaj, de jó volt olvasni, látni!
  Hm... azt hiszem jól kijönnének a fiaink :) Mellesleg az enyém is balkezes :)))

  VálaszTörlés
 29. Jó látni más boldogságát...igazán megható... :o)

  VálaszTörlés
 30. Nagyon helyesek vagytok így együtt! Kitartást a nagyfiúnak.

  VálaszTörlés
 31. Nekem mikor elkepzelem, hogy mit jelent a `gyerekneveles`, mindig ilyen kepek jonnek elo, en meg a fiuk ulunk valami folott es EGYUTT dolgozunk rajta. Nem is a konkret dolog a fontos, hanem hogy velem csinalja, tolem akarja megtanulni, mert latja, hogy en szeretem. Es mikor latom, hogy ez igy maradhat tizenevesen is, akkor mindig megvidamodok;-)

  VálaszTörlés
 32. Milyen sokatmondó ez a kép!!!!!!!!!
  A lányok nálunk is horgolnak, igaz Katica csak tekergeti a fonalat a horgolótűre, de egy fiúnál ez mindig más!!!!!!!!!!!!!
  Milyen helyes!!!!

  VálaszTörlés
 33. szuper, hogy ilyen jó kis közös programotok volt:o) akkor talán még nálunk is van remény, hogy egyszer a fiúknak átadhatom a tudásom:o), mert lányom nincs, eddig a fiúk sem nagyon érdeklődtek, de talán ajd idővel:o)
  mi ragasztani, mézeskalácsot díszíteni, kreatívkodni szoktunk, én annak is nagyon örülök:o)

  VálaszTörlés
 34. Jó volt olvasni ezt a bejegyzést!

  VálaszTörlés
 35. Hát nem egyszerű a balkezes horgolás! Mindenféle kézimunkában benne vagyok, ügyetlennek se gondolom magam, a horgolást mégis újra és újra feladom. No nem a láncszemeknél, pálcáknál, hanem a mintaleírásoknál. Az lenne az igazán ügyes, aki balkezes leírásokat szerkesztene! Hátha épp Levente lesz az, a fiúk műszaki, szerkesztési érzékét kombinálva kézügyességgel!
  Balkezes Editsokadik
  (Azért megnézem azt a videót...)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szeretem, ha írsz!
Biztosan elolvasom. Néha többször is:) Mert jól esik a lelkemnek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Babahaj, ahogyan én csinálom

~~~♥♥♥~~~

És én hogy csinálom? Tűnemezeléssel gyapjúból.

Amire szükséged lesz:
-gyapjú
-szivacs vagy hungarocell lap a böködéshez
-nemeztű
-egy csupasz babafej:)

Először mindig a fej hátuljára teszek egy adag gyapjút, hogy ne legyen annyira lapos. Ezt jó alaposan beleböködöm a fejbe. Fontos, hogy a fej jó keményre legyen tömve. Rásimítom a következő réteg gyapjút, most már az egész fejre. Itt már lehet variálni, hogy milyen lehet a frizura: egycopfos, kétcopfos, egykontyos, kétkonytos. A választéknál jó alaposan megböködöm a gyapjút. Formára igazítom a lelógó, szétálló gyapjút és a széleknél is beleböködöm a fejbe.
Ha az alap kész van, akkor jön maga a frizura. Ha copfot készítünk, akkor a copf tövénél szurkáljuk a fejbe a tűt, esetleg egy kis darab gyapjúval körbe lehet tekerni, hogy eltűnjön a szurkálás helye (ez a kártolt gyapjúnál nem is látszik). Ha konty készül, akkor én a konty közepét és szélét szoktam böködni.


Ha ez is kész, az egészet átszurkáljuk egy kicsit. Ha zavarnak a tű üt…

Egy táska története és annak folyománya

Még aprócska, kisiskolás gyermek volt Másodszülöttünk, amikor kapott egy zsák típusú reklámtáskát, vadító zöld és piros színben. Szerette, sokszor féloldalasan a vállára kanyarította, s egyszer azt mondta, úgy érzi magát ebben a táskában, mint egy kalandor, aki ide-oda vándorol. Divat ezt a típusú táskát manapság gymbag-nek hívni, nevezhetnénk egyszerűen csak tornazsáknak is, én mégis kalandortáska néven adom közre nektek és most már azt is tudjátok, miért.
(Van néhány darab, mindet felpakolom a Piactérre, hátha ti is szeretnétek kalandokat pakolni valamelyikbe!)
•••••


••••••


••••••••••••


••••••

Egy takaró igaz története

Egyszer valamikor, réges régen, úgy 9 évvel ezelőtt egy édesanyának végre kislánya született. Az édesanya nagy örömében, hogy már rózsaszínből is alkothat valamit hozzákezdett egy nagyon sok munkával járó, kézzel készült gyerektakaró megvarrásához. Haladt ő, varrogatott sokat, de az idő előrehaladtával egyre kevesebbet, végül semmit. De mert nagyon szeretett volna valamit szépet az ő akkor még egyszem kislányának, hozzákezdett hát egy horgolt takaró elkészítéséhez. Ezzel is meggyűlt a baja, mert ha lehet, akkor ez még sokkal-sokkal unalmasabb volt, mint a kézzel varrott takaró.
Gondolt hát egyet és hozzáfogott egy másik horgolt takaróhoz, egy színesebbhez, egy bonyolultabbhoz. Mitagadás, azt is elunta, mert miközben horgolgatott, egyfolytában csak számolgatott, mennyi négyzet kell még, mennyi időbe telik is ez, aztán meg még össze is kell varrni? Megint abbahagyta, megint másikba kezdett.
Mert rátalált egy csudablogra és ott egy leírásra, hogyan is csináljunk gyönyörű takarót, gyönyö…