Ugrás a fő tartalomra

Bubi

Bubi egy kicsit didergő, görnyedt hátú, de finom puha kezű hölgyemény kezei között született egy hideg januári napon.
Rögtön születése után egy sötét, zötykölődő táskába került, mégis biztonságban érezte magát, mert az a finom, puha kéz időnként szeretetteljesen megsimogatta a buksiját.
Egyszer csak megszűnt minden zaj és hirtelen észrevette, hogy már nem is fázik. Amint megszokta a fényt, négy csillogó szempárral találta szemben magát. Nyolc aprócska kéz markolászta, vizsgálgatta, ölelgette. A puha kéz, amit már egészen kezdett megszokni, türelemre intette a nyolc apró kezet és egy polcra rakta, pihenni.
Bubi eleinte alig mert körülnézni, csak lopva sandított kifelé. Amikor elült minden zaj és egyedül maradt, a kíváncsiság erőt vett rajta és bátortalanul körülnézett.
Furcsa helyen volt, egy kicsit tán félt is. De a kíváncsiság bátorságot öntött belé és felállt, hogy alaposan szemügyre vehesse ezt a furcsa világot.
Belekukkantott a könyvbe. Nem sejthette, hogy az a puha kéz okosságot is varrt a buksijába, ezért nem is csodálkozott, hogy el tudja olvasni a betűket. Olyannyira belemélyedt az olvasásba, hogy teljesen elfeledkezett a körülötte lévő új és furcsa világról. A könyv teljesen elvarázsolta, bár nem tudta, mi az, hogy sziget és egy sziget mitől lehet kincses.
Amikor a könyv végére ért, még mindig a kalandokon járt az esze. Ezért is ijedt meg nagyon, amikor egy eddig ismeretlen szempárt vett észre. 
De mert a szempár nem mozdult, csak mosolyogva figyelt, egészen közel merészkedett. 
Ekkor azt a finom puha kezet érzete magán ismét, aki megölelgette, megsimogatta. Tudta, hogy az ismeretlen szempár és a puha kéz összetartozik és szereti őt. Ez az érzés nyugalommal töltötte el, visszaült a könyvek közé és tudta, hazaért, biztonságban van. 
Most már bátran nézett szembe a másik négy ismeretlen szempárral is, mert tudta az a finom, puha kéz mindig ott lesz és vigyáz rá.

~~~♥♥♥~~~

A mackót tegnap varrtam Szita Gabi okítása mellett. Egy nagyon kedves, segítőkész embert ismerhettem meg a Mackó klub szervezőjében, aki ha szeretnétek, benneteket is megtanít, hogyan varázsoljatok mackót.

Megjegyzések

 1. Nagyon szeretetreméltó maci született a kezed alatt, magával ragadó az arckifejezése!

  VálaszTörlés
 2. Julcsi! Ma maci nagyon helyes lett. mintha mesekönyvet olvasnék,olyan aranyosan írtad le a történetét!

  VálaszTörlés
 3. Hát ez a mackó valami csuda cukiság lett!!!!Gratula hozzá!!!Imádom a sztoriját is!Nagyon helyes ahogy leírtad!!!Meg a névválasztás is tökéletes....:D:D:DEszembe jutott a gyerekkori mackóm ( aki most is velünk lakik:D:D:D:D) én őt Bumbinak hívom:D:D:D:D:D....

  VálaszTörlés
 4. Nagyon édes!!! Hát még a történet!:-))) Imádom!!!

  VálaszTörlés
 5. Én elájultam tőle! Éééééédes!

  VálaszTörlés
 6. Hogy ez a maci mennyire aranyos lett! Még én is elfogadnék egy ilyet. :) A története pedig nagyon kedves, jó volt olvasni.

  VálaszTörlés
 7. a maci jó, a maci kell, értem én :o)))

  VálaszTörlés
 8. Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat! Ha van rá lehetőségetek, próbáljátok ki. Az, ahogyan alakul a kezeitek között egy maci, ahogyan egyszer csak néz rád, az elmondhatatlan érzés. Nekem talán egyfajta terápia is.
  Babát is nagyon jó varrni, ugyanezt érzem, de amit ez a mackó most nekem adott, az sokkal több:)))
  De tán ez látszik is rajta:)

  VálaszTörlés
 9. Naná, hogy látszik rajta! Eszméletlen, imádnivaló, igazi MACKÓ! :)

  VálaszTörlés
 10. Ugye, hogy ugye? :D Gabi megint nagyon édeset talált ki, és Te olyan szépen megvarrtad! (Remélem, nem négy gyerekre szántál egy mackót, hanem feltankoltál Gabinál alapanyagból, hogy legalább még hármat tudj varrni! ;))

  VálaszTörlés
 11. hát ez egy tündér mackó lett, nagyon ügyes vagy, és jó volt a mese is hozzá :-))

  VálaszTörlés
 12. Szia!

  először csak azért néztem be, mert az én kislányomat is BUBI-nak hívjuk, de tetszett a "mese" is, amit hozzá írtál. Holnap el is olvasom neki.
  Gratulálok!
  Amy

  VálaszTörlés
 13. OMG!! this is so gorgeous!!!
  love,love,love the pictures!
  lila

  VálaszTörlés
 14. Drágák vagytok, köszönöm! Az érdem Gabié is, hiszen ő adott hozzá mindent, én csak kiviteleztem:)

  noviamy! Elolvastad a lányodnak? Tetszett?

  VálaszTörlés
 15. Thanks Lila, I'm glad to you like it.
  I try to follow you:)

  VálaszTörlés
 16. Eszméletlen cukker maci!!!! Nagyon kedves lelket adtál neki! :)

  VálaszTörlés
 17. Hekka! Még mindig nem múlt a szerelem, még mindig imádom:)

  VálaszTörlés
 18. Bubi for president! Lesz Mackócsalád?

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szeretem, ha írsz!
Biztosan elolvasom. Néha többször is:) Mert jól esik a lelkemnek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Babahaj, ahogyan én csinálom

~~~♥♥♥~~~

És én hogy csinálom? Tűnemezeléssel gyapjúból.

Amire szükséged lesz:
-gyapjú
-szivacs vagy hungarocell lap a böködéshez
-nemeztű
-egy csupasz babafej:)

Először mindig a fej hátuljára teszek egy adag gyapjút, hogy ne legyen annyira lapos. Ezt jó alaposan beleböködöm a fejbe. Fontos, hogy a fej jó keményre legyen tömve. Rásimítom a következő réteg gyapjút, most már az egész fejre. Itt már lehet variálni, hogy milyen lehet a frizura: egycopfos, kétcopfos, egykontyos, kétkonytos. A választéknál jó alaposan megböködöm a gyapjút. Formára igazítom a lelógó, szétálló gyapjút és a széleknél is beleböködöm a fejbe.
Ha az alap kész van, akkor jön maga a frizura. Ha copfot készítünk, akkor a copf tövénél szurkáljuk a fejbe a tűt, esetleg egy kis darab gyapjúval körbe lehet tekerni, hogy eltűnjön a szurkálás helye (ez a kártolt gyapjúnál nem is látszik). Ha konty készül, akkor én a konty közepét és szélét szoktam böködni.


Ha ez is kész, az egészet átszurkáljuk egy kicsit. Ha zavarnak a tű üt…

Egy táska története és annak folyománya

Még aprócska, kisiskolás gyermek volt Másodszülöttünk, amikor kapott egy zsák típusú reklámtáskát, vadító zöld és piros színben. Szerette, sokszor féloldalasan a vállára kanyarította, s egyszer azt mondta, úgy érzi magát ebben a táskában, mint egy kalandor, aki ide-oda vándorol. Divat ezt a típusú táskát manapság gymbag-nek hívni, nevezhetnénk egyszerűen csak tornazsáknak is, én mégis kalandortáska néven adom közre nektek és most már azt is tudjátok, miért.
(Van néhány darab, mindet felpakolom a Piactérre, hátha ti is szeretnétek kalandokat pakolni valamelyikbe!)
•••••


••••••


••••••••••••


••••••

Egy takaró igaz története

Egyszer valamikor, réges régen, úgy 9 évvel ezelőtt egy édesanyának végre kislánya született. Az édesanya nagy örömében, hogy már rózsaszínből is alkothat valamit hozzákezdett egy nagyon sok munkával járó, kézzel készült gyerektakaró megvarrásához. Haladt ő, varrogatott sokat, de az idő előrehaladtával egyre kevesebbet, végül semmit. De mert nagyon szeretett volna valamit szépet az ő akkor még egyszem kislányának, hozzákezdett hát egy horgolt takaró elkészítéséhez. Ezzel is meggyűlt a baja, mert ha lehet, akkor ez még sokkal-sokkal unalmasabb volt, mint a kézzel varrott takaró.
Gondolt hát egyet és hozzáfogott egy másik horgolt takaróhoz, egy színesebbhez, egy bonyolultabbhoz. Mitagadás, azt is elunta, mert miközben horgolgatott, egyfolytában csak számolgatott, mennyi négyzet kell még, mennyi időbe telik is ez, aztán meg még össze is kell varrni? Megint abbahagyta, megint másikba kezdett.
Mert rátalált egy csudablogra és ott egy leírásra, hogyan is csináljunk gyönyörű takarót, gyönyö…