Ugrás a fő tartalomra

Őszidő

Még nyoma sincs az ősznek, ami az időjárást illeti, mégis belém rögzült: ha szeptember, akkor ősz. S ha másért nem is szeretem, a színei mindig rabul ejtenek.
Ez járhatott a fejemben akkor is, amikor ezt a fiú pólót ítéltem átalakításra. Bendéé volt, még ovis korában, de menthetetlenül foltos lett. Mégsem volt szívem megválni tőle, mert igen megszerettem a csíkjait.
Sima egyszerű pólót szerettem volna, hogy kipróbáljam, sikerült-e végre jó szabásmintát készítenem (és lőn!), mert a nagyokosok (a külföldi bloggerek) ezt olyan jól tudják és még részletes leírást is készítenek róla, hogyan és miként, hogy az ilyen szerencsétlen, tudás hiányában szenvedők is meg tudják majd csinálni, mint én, de nem és nem, nekem mégsem sikerült. 
De most kedvezett a csillagok állása vagy a sors vagy a Szentlélek könyörült meg rajtam vagy egyszerűen csak jó passzban voltam, mert végre összehoztam valahogy.
Mint írtam, egyszerű pólót szerettem volna, de a foltokat nem kerülhettem ki, el kellett takarnom egy-két rózsával és néhány levéllel. Az ujját pedig farkasfoggal díszítettem. Egyedül a nyakát nem sikerült szépen megvarrnom.
Így varázsoltam én őszt, ebbe a nyárias melegbe.

Megjegyzések

 1. Jaj, Julcsi, ez nagyon-nagyon szép lett!!! De sajnos a kislányoddal nem tud versenyre kelni...:)

  VálaszTörlés
 2. Telejsen egy véleményen vagyok Paat-tal, annyi kis sóhajjal még, hogy szürkés és rózsaszín, meg még csíkos is :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Drapp az a csík, Erzsó. Meg Bende fala is sötétbarna ám:)

   Törlés
 3. Nagyon szép lett! Fantasztikusan ügyes vagy!

  VálaszTörlés
 4. O, a lányod annyira bájos!
  A rózsákat meg alkalomadtán ellopom, nagyon tetszenek :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, egy kombidresszen is jól tudnak mutatni:)))

   Törlés
 5. Nagyon jól sikerült, majd a következőn a nyaka is fog! A rózsák csodásak!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Okos tanácsokat kaptam, így biztosan fognak sikerülni.

   Törlés
 6. Nagyon klassz kis póló lett:))A nyakához pedig annyi javaslat, hogy szegőnek anyagot ferde szálirányba szabd, és varrás közbe tartsd rá ,szóval szegő hossza kb csak 3/4-e nyakkör méretének. Nézz meg egy gyári pólót, talán úgy érthetőbb leszek:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem lett volna rossz így sem ám, csak keskenyebbre kellett volna szabnom. Talán még igazítok rajta.

   Törlés
 7. Naaagyon szupi pólót varrtál, Vercsi pedig...:)
  Póló nyakát nagyon nehéz szépen azzal a technikával szépen megvarrni, amivel te akartad, mert, ha bő, akkor eláll, ha szűk, összerántja... legközelebb próbáld ki vagy paszpóllal, vagy nem tudom mi a neve, de egy ugyanolyan állású, formájú anyaggal "kistirceled" befordítod és belül vagy levarrod körben vagy csak néhánya helyen rögzíted. Ez most biztos érthetetlen, de, ha találkozunk elmagyarázom majd hogy gondoltam... :)))) (Bocsánat a szakemberektől ezért az anti-szakszerű leírástól) ...és ezek után még egy kis farkasfogat is fel lehet varrni a nyakkör ívére! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem, tudom mire gondolsz, babaruháknál szoktam is használni.
   Paszpólt meg olyan nehéz igazán szép színűt találni:(

   Törlés
 8. Itt találtam képes bemutatót a stircelésre: http://kozosvarras.blogspot.hu/2008/05/stircels.html

  VálaszTörlés
 9. Nagyon klassz lett, gyönyörűek a rózsák, meg a fotók is!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, Eszter:) A fotóhoz is Vercsi kellett igazán, mert a gép automatára volt állítva:)

   Törlés
 10. nekem tetszik, úgy, ahogy van :-))) Vercsi is :-))

  VálaszTörlés
 11. Mind a kettő jól sikerült!! :o))

  VálaszTörlés
 12. Pimaszul ötletes póló, tüneményes kislány.... tökéletes színek! Merénylő vagy és kész! :)))) Rögtön én is nekiállnék, de ez nekem nem megy. :(

  VálaszTörlés
 13. Kedves Julcsi!
  Először is gratulálok a gyönyörű kislányodhoz.
  Póló varrásban nagy gyakorlatom van. ha megfogadod a tanácsomat, Te is nagyon szépen megtudod varrni a nyakkivágást.Valóban a pánt a nyakkivágás 3/4-e.Először is mind a két vállat varrd össze, tisztázd le ha nem lockkal varrod.Majd nyakkivágásnál a vállakat tűzd össze gombostűvel, jelöld be a kivágás közepét a póló elején és a hátán is. A pánt két végét varrd össze, a varrás a hátához fog kerülni. A pánton is jelöld meg a közepét (fele), a két váll távolságát, és a jelöléseket össze illesztve varrd be a nyakpántot.Arra vigyázz hogy varrásnál ne nyújtsd meg az anyagot a gép alatt. Nem tudom hogy érthetően fogalmaztam-e, ha kérdésed van a hangelmagda8@gmail.com-on megpróbálok válaszolni.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szeretem, ha írsz!
Biztosan elolvasom. Néha többször is:) Mert jól esik a lelkemnek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Babahaj, ahogyan én csinálom

~~~♥♥♥~~~

És én hogy csinálom? Tűnemezeléssel gyapjúból.

Amire szükséged lesz:
-gyapjú
-szivacs vagy hungarocell lap a böködéshez
-nemeztű
-egy csupasz babafej:)

Először mindig a fej hátuljára teszek egy adag gyapjút, hogy ne legyen annyira lapos. Ezt jó alaposan beleböködöm a fejbe. Fontos, hogy a fej jó keményre legyen tömve. Rásimítom a következő réteg gyapjút, most már az egész fejre. Itt már lehet variálni, hogy milyen lehet a frizura: egycopfos, kétcopfos, egykontyos, kétkonytos. A választéknál jó alaposan megböködöm a gyapjút. Formára igazítom a lelógó, szétálló gyapjút és a széleknél is beleböködöm a fejbe.
Ha az alap kész van, akkor jön maga a frizura. Ha copfot készítünk, akkor a copf tövénél szurkáljuk a fejbe a tűt, esetleg egy kis darab gyapjúval körbe lehet tekerni, hogy eltűnjön a szurkálás helye (ez a kártolt gyapjúnál nem is látszik). Ha konty készül, akkor én a konty közepét és szélét szoktam böködni.


Ha ez is kész, az egészet átszurkáljuk egy kicsit. Ha zavarnak a tű üt…

Egy táska története és annak folyománya

Még aprócska, kisiskolás gyermek volt Másodszülöttünk, amikor kapott egy zsák típusú reklámtáskát, vadító zöld és piros színben. Szerette, sokszor féloldalasan a vállára kanyarította, s egyszer azt mondta, úgy érzi magát ebben a táskában, mint egy kalandor, aki ide-oda vándorol. Divat ezt a típusú táskát manapság gymbag-nek hívni, nevezhetnénk egyszerűen csak tornazsáknak is, én mégis kalandortáska néven adom közre nektek és most már azt is tudjátok, miért.
(Van néhány darab, mindet felpakolom a Piactérre, hátha ti is szeretnétek kalandokat pakolni valamelyikbe!)
•••••


••••••


••••••••••••


••••••

Egy takaró igaz története

Egyszer valamikor, réges régen, úgy 9 évvel ezelőtt egy édesanyának végre kislánya született. Az édesanya nagy örömében, hogy már rózsaszínből is alkothat valamit hozzákezdett egy nagyon sok munkával járó, kézzel készült gyerektakaró megvarrásához. Haladt ő, varrogatott sokat, de az idő előrehaladtával egyre kevesebbet, végül semmit. De mert nagyon szeretett volna valamit szépet az ő akkor még egyszem kislányának, hozzákezdett hát egy horgolt takaró elkészítéséhez. Ezzel is meggyűlt a baja, mert ha lehet, akkor ez még sokkal-sokkal unalmasabb volt, mint a kézzel varrott takaró.
Gondolt hát egyet és hozzáfogott egy másik horgolt takaróhoz, egy színesebbhez, egy bonyolultabbhoz. Mitagadás, azt is elunta, mert miközben horgolgatott, egyfolytában csak számolgatott, mennyi négyzet kell még, mennyi időbe telik is ez, aztán meg még össze is kell varrni? Megint abbahagyta, megint másikba kezdett.
Mert rátalált egy csudablogra és ott egy leírásra, hogyan is csináljunk gyönyörű takarót, gyönyö…