Ugrás a fő tartalomra

Nem adtam fel

Szerénytelennek tűnik, de azt kell mondjam, ez egy nagyon jól sikerült darab. Hogy előnyös-e azt ne firtassuk, viszont maga az anyagválasztás, a kivitelezés és minden egyéb kedvemre valóan alakult. Vagyis jobban, mint az első kísérlet.


Hogy is csinálják ezt a modellek... (biztos nem így)
 Khm...
Na igen, a fotók...
Azok hagynak maguk után némi kívánnivalót...

Megjegyzések

 1. De jó volt végre vigyori fotókat látni a kis somolygósak után! Jól áll, és a felső is,mai megint nagyon julcsis és nagyon szép!

  VálaszTörlés
 2. A kitartás végül elnyeri jutalmát.Ez nagyon klassz lett tényleg. Szabásminta alapján készült? Milyen anyagból? Bocsi de ha ilyet látok, megcsillan a remény, hátha én is tudnék hasonlót. A legutóbbi elrontott darabom után úgy érzem a ruhavarrást nem nekem találták ki. Pedig itt a példa, hogy nem létezik lehetetlen, csak tehetetlen. Gratulálok a szoknyákhoz is!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem szabásminta alapján készült, körberajzoltam egy turkálós pólómat, amit szeretek és azt hosszabbítottam meg:)
   Az anyag pedig egy nagyon olcsó üzletből való, ahol időnként nagyon jó anyagokat lehet kifogni.

   Törlés
 3. Kedves Julcsi! Nagyon jól sikerült darab, és rettentően jól áll! Még a kedved is napsugaras tőle úgy látom. :)

  VálaszTörlés
 4. De bizony így csinálják a modellek is! És nagyon jól áll a színe is, a fazonja is. Jöhet a többi :)

  VálaszTörlés
 5. most jó kedvem lett tőled, nagyon jó, a beállás is:_)

  VálaszTörlés
 6. Na igen, a fotók nagyon jók, vidámak és kedvesek. A felső meg jól áll :)

  VálaszTörlés
 7. a felső és a fotók is tökéletesek, nagyon csinos vagy, és ami a lényeg, hogy nem egy unott piszkafa modell mosolyog ránk a képekről, hanem egy ízig-vérig nő, akin látszik, hogy jól érzi magát a bőrében (és maga készítette ruhájában)ja, és nagyon jó a hajad is:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezeket a sorokat muszáj külön is megköszönnöm! Jó volt olvasni, köszönöm!

   Törlés
 8. Semmiféle kivánnivalót nem hagynak a fotók! Hacsak azt a kívánságot nem, hogy bárcsk nekem is jól állna egy ilyen.... :) Csinos vagy, és klassz lett!

  VálaszTörlés
 9. jaj de jo!!! pont igy kell kineznie!

  VálaszTörlés
 10. De jó látni téged ilyen huncut-mosolygósan! Klassz lett a ruhád!! :)

  VálaszTörlés
 11. Tetszik és szerintem is jól áll! :) Irigykedek, hogy így tudsz varrni. Nekem még a gépemet se sikerült megismernem.:(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De hát miért mondod ezt? Látom, hogy készülnek ott szépségek!
   Egyébként ezt mondom a "tanítványaimnak" is: gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni és így fog kialakulni. Nézd meg az én első munkáimat...

   Törlés
  2. "megy az, csak csináld!" mondja mindig Anyukám, amikor tanulok valamit

   Törlés
 12. Nagyon köszönöm nektek a kedves szavakat! Annyira szeretem olvasni őket és ha nektek jobb kedvetek lett tőle, akkor nekem még inkább az lett! :)

  VálaszTörlés
 13. Amikor még csak a modell nélküli képeket láttam, gondoltam fogok én írni,hogy hol is van a modell? :-) Aztán lejjebb görgetve láttam....és ez így jó! Megmutattad, vállaltad és nem szégyellted azt, amit nem is kell!!! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hozzátenném: MÁR nem szégyellem. Mert volt idő, amikor még igen:)

   Törlés
 14. most nem akarom leírni, hogy a modellekről először mi jutott eszembe, inkább azt írom le, hogy tetszenek a képek, jöhetnek!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szeretem, ha írsz!
Biztosan elolvasom. Néha többször is:) Mert jól esik a lelkemnek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindenek előtt egy kis magánélet, aztán jöhet a szemezgetés

Vagy ha úgy vesszük, akár azt is mondhatnám, hogy szolgálati közlemény.
2016. novemberében több szempontból is változás történt az én egyébként sem unalmas életemben. Bemutatótermet nyitottunk a Paloma-házban. Öt alkotótársammal együtt vágtunk bele, hogy próbára tegyük magunkat. (Ha a belvárosban jártok, feltétlenül nézzetek szét nálunk.) Ezzel együtt kezdtem félállásban dolgozni asszisztensként. S ez mellett még csinálom a Pjulcsy-t, ami hála nektek, egyre ismertebb és keresettebb. S tényleg, még van egy kicsike családom is!😉 (Hogy időközben fele-fele lett a nagykorúak és a kiskorúak aránya, mit sem változtat a lényegen.)
Így, ezekkel együtt csináltam végig az elmúlt két hónapot. Azt a két hónapot, ami egyébként is mindig, mindenki számára kritikus pont az évben. Nálam csúcsra járatódott és ha azt kérdeznétek, hogyan tudtam végigcsinálni, azt válaszolnám, hogy fogalmam sincs. Jöhetnék a közhellyel, ami attól még, hogy közhely, igaz: csodálatos Férjúr, két csodálatos barátnő, kedves…

Babahaj, ahogyan én csinálom

~~~♥♥♥~~~

És én hogy csinálom? Tűnemezeléssel gyapjúból.

Amire szükséged lesz:
-gyapjú
-szivacs vagy hungarocell lap a böködéshez
-nemeztű
-egy csupasz babafej:)

Először mindig a fej hátuljára teszek egy adag gyapjút, hogy ne legyen annyira lapos. Ezt jó alaposan beleböködöm a fejbe. Fontos, hogy a fej jó keményre legyen tömve. Rásimítom a következő réteg gyapjút, most már az egész fejre. Itt már lehet variálni, hogy milyen lehet a frizura: egycopfos, kétcopfos, egykontyos, kétkonytos. A választéknál jó alaposan megböködöm a gyapjút. Formára igazítom a lelógó, szétálló gyapjút és a széleknél is beleböködöm a fejbe.
Ha az alap kész van, akkor jön maga a frizura. Ha copfot készítünk, akkor a copf tövénél szurkáljuk a fejbe a tűt, esetleg egy kis darab gyapjúval körbe lehet tekerni, hogy eltűnjön a szurkálás helye (ez a kártolt gyapjúnál nem is látszik). Ha konty készül, akkor én a konty közepét és szélét szoktam böködni.


Ha ez is kész, az egészet átszurkáljuk egy kicsit. Ha zavarnak a tű üt…

Egy igazán erős szuperhős

Mai emancipált világunkban kizárt dolog, hogy csak a férfiak lehessenek szuperhősök és a világ megmentői. Ez a jog megadatott a hölgyeknek, lányoknak, asszonyoknak is. De még az egészen apró, icipici, kislányoknak is, akiknek szuperereje az élni akarásban és a szeretetben rejlik. Zsóka egy éppen ilyen kis szuperhős. Sőt! Csúcsszuperhős!
Borit már akkor a szívembe zártam, amikor még csak tanított engem. Már akkor tudtam, hogy egy okos és energikus ember, azt, hogy még végtelenül önzetlen és hatalmas szíve is van, azt csak később tudtam meg róla. Például amikor elkezdte írni a Menthai blogot vagy amikor már masszírozással egybekötött "lélekápolásra" kezdtem el járni hozzá. Csak egy ilyen csodanőnek juthat eszébe, hogy PjulcsY-babát ajándékozzon egy másik csodanőnek.  Rajta keresztül ismertem meg Zsóka történetét, aki számomra egy igazi, hús-vér hős. Neki nem kellett pókcsípés vagy batmobil vagy miegyéb, ő magától, magából vált szuperhőssé. Ilyen különleges képessége csak kevé…