Ugrás a fő tartalomra

Farsang farka

Egyszercsak jött az ötlet és nem tágított. Hiába ajánlottuk fel
neki a szuperhősnő jelmezt (részemről magamat megkímélendő egy újabb jelmez készítésétől), nem és nem. Csakis Dorothy lehet. Szuperhősnő majd ha következőleg öt éves lesz:)
S hát ha úgy, akkor úgy. Mi mást tehet egy édesanya?:))
Figyelem! Sok-sok kép következik!
Beállás?!
Utál fotózkodni, de a húga még erre is képes rávenni:)
Mint az eredeti

 

Megjegyzések

 1. Csodaszép!!! Csak halkan jelzem van egy 4,5 éves szőke kékszemű fiam, khmmmm :D

  VálaszTörlés
 2. Jól tette hogy nem tágított ! Nagyon aranyos,és tudatos !
  Judit

  VálaszTörlés
 3. Nagyon gyönyörű ez a kislány <3 És jó lett a jelmez is, és a fiad is nagyon helyes, annyire édesek együtt :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! És hogy együtt, az tényleg nagy szó:)

   Törlés
 4. Tüneményes, jól tette, hogy ragaszkodott az elképzeléséhez! (És a nagyfiadtól mennyire kedves, hogy belemosolygott a képbe.)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Magam is csodálkoztam ám Levin. A nagy Levin:))

   Törlés
 5. a kishúgok nagyjából bármire ráveszik a kamaszokat, ezt én is tudom :-) amikor belép a mindjárt 14 éves, az első szava az, hogy "szia, baba!", csak utána jön a "szia, mama" - és én ezt imádom benne! :-))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Majd ha már Emma nem lesz baba, akkor meg kikéri magának:)
   De édesek, ez tény:)

   Törlés
 6. Őszintén mondom, hogy nagyon bájos a lányod! Mindig ebben a ruhácskában járasd, olyan benne, mint egy tünemény!
  Erzsi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Önteltnek hat, ha azt mondom, ő az a fajta, aki ruha nélkül is tünemény:))

   Törlés
 7. Nem baj, Pju, tok jol megy a jelmezbyartas es nagyon gyonyoruseges es edes volt benne a te Dorothyd :) tenyleg, mint azigazi, marmint a mesebeli igazi :))))

  VálaszTörlés
 8. Jó választás volt, csodaszép a lányod.Imádom mikor a kicsik és nagyok is hajfonatot viselnek!

  VálaszTörlés
 9. Tüneményes, nagyon édes ruhácskát varrtál neki!

  VálaszTörlés
 10. Köszönök minden egyes dícséretet!♥♥♥

  VálaszTörlés
 11. Nagyon édesek! Kislányka is, Nagyfiú is, ruhácska is...fotók is.

  VálaszTörlés
 12. Gyönyörű ez a lányotok is! Nem egyszerűen szép, hanem bájos!! Ma ez olyan ritkaság!! Nem csoda, ha mindenkit levesz a lábáról!! :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szeretem, ha írsz!
Biztosan elolvasom. Néha többször is:) Mert jól esik a lelkemnek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindenek előtt egy kis magánélet, aztán jöhet a szemezgetés

Vagy ha úgy vesszük, akár azt is mondhatnám, hogy szolgálati közlemény.
2016. novemberében több szempontból is változás történt az én egyébként sem unalmas életemben. Bemutatótermet nyitottunk a Paloma-házban. Öt alkotótársammal együtt vágtunk bele, hogy próbára tegyük magunkat. (Ha a belvárosban jártok, feltétlenül nézzetek szét nálunk.) Ezzel együtt kezdtem félállásban dolgozni asszisztensként. S ez mellett még csinálom a Pjulcsy-t, ami hála nektek, egyre ismertebb és keresettebb. S tényleg, még van egy kicsike családom is!😉 (Hogy időközben fele-fele lett a nagykorúak és a kiskorúak aránya, mit sem változtat a lényegen.)
Így, ezekkel együtt csináltam végig az elmúlt két hónapot. Azt a két hónapot, ami egyébként is mindig, mindenki számára kritikus pont az évben. Nálam csúcsra járatódott és ha azt kérdeznétek, hogyan tudtam végigcsinálni, azt válaszolnám, hogy fogalmam sincs. Jöhetnék a közhellyel, ami attól még, hogy közhely, igaz: csodálatos Férjúr, két csodálatos barátnő, kedves…

Babahaj, ahogyan én csinálom

~~~♥♥♥~~~

És én hogy csinálom? Tűnemezeléssel gyapjúból.

Amire szükséged lesz:
-gyapjú
-szivacs vagy hungarocell lap a böködéshez
-nemeztű
-egy csupasz babafej:)

Először mindig a fej hátuljára teszek egy adag gyapjút, hogy ne legyen annyira lapos. Ezt jó alaposan beleböködöm a fejbe. Fontos, hogy a fej jó keményre legyen tömve. Rásimítom a következő réteg gyapjút, most már az egész fejre. Itt már lehet variálni, hogy milyen lehet a frizura: egycopfos, kétcopfos, egykontyos, kétkonytos. A választéknál jó alaposan megböködöm a gyapjút. Formára igazítom a lelógó, szétálló gyapjút és a széleknél is beleböködöm a fejbe.
Ha az alap kész van, akkor jön maga a frizura. Ha copfot készítünk, akkor a copf tövénél szurkáljuk a fejbe a tűt, esetleg egy kis darab gyapjúval körbe lehet tekerni, hogy eltűnjön a szurkálás helye (ez a kártolt gyapjúnál nem is látszik). Ha konty készül, akkor én a konty közepét és szélét szoktam böködni.


Ha ez is kész, az egészet átszurkáljuk egy kicsit. Ha zavarnak a tű üt…

Egy igazán erős szuperhős

Mai emancipált világunkban kizárt dolog, hogy csak a férfiak lehessenek szuperhősök és a világ megmentői. Ez a jog megadatott a hölgyeknek, lányoknak, asszonyoknak is. De még az egészen apró, icipici, kislányoknak is, akiknek szuperereje az élni akarásban és a szeretetben rejlik. Zsóka egy éppen ilyen kis szuperhős. Sőt! Csúcsszuperhős!
Borit már akkor a szívembe zártam, amikor még csak tanított engem. Már akkor tudtam, hogy egy okos és energikus ember, azt, hogy még végtelenül önzetlen és hatalmas szíve is van, azt csak később tudtam meg róla. Például amikor elkezdte írni a Menthai blogot vagy amikor már masszírozással egybekötött "lélekápolásra" kezdtem el járni hozzá. Csak egy ilyen csodanőnek juthat eszébe, hogy PjulcsY-babát ajándékozzon egy másik csodanőnek.  Rajta keresztül ismertem meg Zsóka történetét, aki számomra egy igazi, hús-vér hős. Neki nem kellett pókcsípés vagy batmobil vagy miegyéb, ő magától, magából vált szuperhőssé. Ilyen különleges képessége csak kevé…