Ugrás a fő tartalomra

Buli lesz

Vajon milyen?

Megjegyzések

 1. Ne mond ,hogy te készítettél mindent! Csodálatosak! A fehér köröcskék, hogyan készültek? Nagyon ügyes vagy! Gratulálok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bizony, hogy én! Ki nem adnám a kezemből:-) Ráadásul ez még csak a kezdet...

   Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
 2. WOW!! Egy csoda!! Mennyire légiesek!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egy pillangóhoz csakis pillangó-buli dukál:)

   Törlés
 3. és a színek is milyen finomak, frissek!

  VálaszTörlés
 4. Ez igazi tavaszcsalogatás! Nagyon szépek, ugye a folytatást is megmutatod?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, hát hogyne mutatnám. Erősebb annál a dicsekvési vágyam, hogy megtartsam magamnak:)

   Törlés
 5. Igazán csajos pillangós buli.:) Gratula a türelmedhez, ennyit hajtogatni...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát, szia Vica! ;)
   Lázasan feküdtem egy délelőttön át, ez a sok-sok pillangó ennek a következménye.

   Törlés
  2. Jól van no, igazad volt, én meg most igyekszem változtatni.:) Ha én lázas vagyok, akkor elmúlik minden tenni-venni-vágyam sajnos... Úgyhogy így még nagyobb a gratula.:)

   Törlés
 6. Ó, ha egyszer a két fiú után újra benevezünk a következő gyerekre, ez lesz a motivációm :)

  VálaszTörlés
 7. Nagyon jók, alig várom a folytatást! Inspirálódok a 4 éves Tündérkém szülinapjához :-)

  VálaszTörlés
 8. Nagyon szép pillangók, és mennyi!!!! Tuti jó buli, már maga a készítés is ;) A fotók is nagyon jók!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szeretem, ha írsz!
Biztosan elolvasom. Néha többször is:) Mert jól esik a lelkemnek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindenek előtt egy kis magánélet, aztán jöhet a szemezgetés

Vagy ha úgy vesszük, akár azt is mondhatnám, hogy szolgálati közlemény.
2016. novemberében több szempontból is változás történt az én egyébként sem unalmas életemben. Bemutatótermet nyitottunk a Paloma-házban. Öt alkotótársammal együtt vágtunk bele, hogy próbára tegyük magunkat. (Ha a belvárosban jártok, feltétlenül nézzetek szét nálunk.) Ezzel együtt kezdtem félállásban dolgozni asszisztensként. S ez mellett még csinálom a Pjulcsy-t, ami hála nektek, egyre ismertebb és keresettebb. S tényleg, még van egy kicsike családom is!😉 (Hogy időközben fele-fele lett a nagykorúak és a kiskorúak aránya, mit sem változtat a lényegen.)
Így, ezekkel együtt csináltam végig az elmúlt két hónapot. Azt a két hónapot, ami egyébként is mindig, mindenki számára kritikus pont az évben. Nálam csúcsra járatódott és ha azt kérdeznétek, hogyan tudtam végigcsinálni, azt válaszolnám, hogy fogalmam sincs. Jöhetnék a közhellyel, ami attól még, hogy közhely, igaz: csodálatos Férjúr, két csodálatos barátnő, kedves…

Babahaj, ahogyan én csinálom

~~~♥♥♥~~~

És én hogy csinálom? Tűnemezeléssel gyapjúból.

Amire szükséged lesz:
-gyapjú
-szivacs vagy hungarocell lap a böködéshez
-nemeztű
-egy csupasz babafej:)

Először mindig a fej hátuljára teszek egy adag gyapjút, hogy ne legyen annyira lapos. Ezt jó alaposan beleböködöm a fejbe. Fontos, hogy a fej jó keményre legyen tömve. Rásimítom a következő réteg gyapjút, most már az egész fejre. Itt már lehet variálni, hogy milyen lehet a frizura: egycopfos, kétcopfos, egykontyos, kétkonytos. A választéknál jó alaposan megböködöm a gyapjút. Formára igazítom a lelógó, szétálló gyapjút és a széleknél is beleböködöm a fejbe.
Ha az alap kész van, akkor jön maga a frizura. Ha copfot készítünk, akkor a copf tövénél szurkáljuk a fejbe a tűt, esetleg egy kis darab gyapjúval körbe lehet tekerni, hogy eltűnjön a szurkálás helye (ez a kártolt gyapjúnál nem is látszik). Ha konty készül, akkor én a konty közepét és szélét szoktam böködni.


Ha ez is kész, az egészet átszurkáljuk egy kicsit. Ha zavarnak a tű üt…

Egy igazán erős szuperhős

Mai emancipált világunkban kizárt dolog, hogy csak a férfiak lehessenek szuperhősök és a világ megmentői. Ez a jog megadatott a hölgyeknek, lányoknak, asszonyoknak is. De még az egészen apró, icipici, kislányoknak is, akiknek szuperereje az élni akarásban és a szeretetben rejlik. Zsóka egy éppen ilyen kis szuperhős. Sőt! Csúcsszuperhős!
Borit már akkor a szívembe zártam, amikor még csak tanított engem. Már akkor tudtam, hogy egy okos és energikus ember, azt, hogy még végtelenül önzetlen és hatalmas szíve is van, azt csak később tudtam meg róla. Például amikor elkezdte írni a Menthai blogot vagy amikor már masszírozással egybekötött "lélekápolásra" kezdtem el járni hozzá. Csak egy ilyen csodanőnek juthat eszébe, hogy PjulcsY-babát ajándékozzon egy másik csodanőnek.  Rajta keresztül ismertem meg Zsóka történetét, aki számomra egy igazi, hús-vér hős. Neki nem kellett pókcsípés vagy batmobil vagy miegyéb, ő magától, magából vált szuperhőssé. Ilyen különleges képessége csak kevé…