Pure Fashion

Tiszta szív, tiszta divat!
Van egy divatmisszió Magyarországon, ami a legérzékenyebb és egyben legfogékonyabb korosztályt, a tinédzsereket szólítja meg úgy, hogy közben hat is rájuk, formálja is őket. Kedvenc idézetem a Pure Fashion Hungary facebook oldaláról: "A Pure Fashion Divatmisszió célja, hogy a tisztaságot újra divatossá, a divatot pedig tisztává tegye."
Oláh Kata, aki a magyarországi divatmissziót tartja kézben, nagyon jól megfogalmazza mindazt, amit én is érzek és fontosnak tartok és szeretném, ha majd a lányaim is ezt éreznék, értenék:
,,A Pure Fashion számomra valamiféle híd a katolikus egyház és a mai tinédzser korú lányok között. Egy olyan hatékony eszköz, amely segítséget nyújt és a problémák sorolása helyett megoldást keres a fiatalok igényeire. Szerintem aligha akad olyan tinilány, akit a divat és a nőiesség ne érdekelne. Olyannal találkoztam, aki ezt nem vallotta be, de olyannal nem, aki teljes egészében elutasította volna. Női mivoltunkból fakad, hogy tetszeni akarunk, mindig a legjobbat kihozni magunkból. A divat a képzésnek csak a felszíni része, bár fontos, de a hangsúly mindenkor az egész személyiség formálásán van. Kívül és belül! Szívből kívánom, hogy minél többen éljenek a Pure Fashion nyújtotta lehetőséggel. Magyarországnak égető szüksége van olyan modern gondolkodású, tiszta szívű keresztények nőkre, akik képesek lesznek majd valódi női szerepet betöltve összefogni egy családot és társadalmi szerepet vállalni. Egy nőnek (is) rengeteget kell tanulni ahhoz, hogy később majd tőle is tanulhassanak. Ezek a Pure Fashion valódi törekvései. Istennek tökéletes terve van mindannyiunk életére vonatkozóan. Ennek része a külső megjelenésünk is, valamint a velünk született adottságaink. Nagyon fontos, hogy nőként tisztában legyünk ezzel, hiszen rengeteg energiát pazarolunk el feleslegesen, ha mindig mást szeretnénk, mint amink van. Isten csodálatos női természettel ajándékozott meg minket, így ennek segítségével kihozhatjuk magunkból a legtöbbet. Csak mielőtt belekezdenénk, fogjuk meg Jézus kezét.”
 
A képzés megkoronázásaként, az ezen résztvevő lányok, egy "divatshow"-n mutatják meg, mit tanultak, mivé fejlődtek. Nem történt ez az idén sem másképp. Még most is beleborzongok, ha arra az estére gondolok és büszke vagyok, hogy én is részt vehettem a szervezésben, hozzáadhattam a két kezem munkáját. Nem kevesebb feladatom volt ugyanis, mint iskolánk dísztermének felékesítése.
 
Nehezen indult, mert elképzelésem sem volt az egészről. Adottak voltak a színek, ami ha csak a falakat és a színpad függönyt nézzük, nem rossz, de a székek... hát, mit mondjak, elég meghatározóak. Jöttek aztán persze az isteni szikrák és néhány kedves barát anyagkészlete, ami épp jónak találtatott. Onnantól kezdve tulajdonképpen ment minden simán, bár még a gála reggelén sem voltak konkrét terveim, mindent ott találtam ki és még az utolsó percben is alakítgattam ezt-azt. A végeredmény? Azt hiszem, egész jó lett.
(Arról nem készítettem fotót, de az előtér színei, ahol a büfé kapott helyett, ugyanilyen capuccino, barack és krém színekben tündökölt, tele rózsákkal. Mert mindig ügyelek a részletekre:) )
 

 S ha ez magában nem lenne elég, ha a sok dícsérettől, amit akkor kaptam, nem érzékenyültem volna el kellőképpen, akkor mutatok még valamit, ami szintén nem múlt el könnyek nélkül. Imhol a jövő generációja, akik majd 5-10 év múlva ugyanígy részt vesznek ezen a képzésen és akiknek talán ugyanígy segíthetek majd újra.
 
Először csak próbáltak, kissé sután, kissé idegenül.Aztán ment minden élesben, már egyáltalán nem sután, cseppet sem megszeppenve.
 
A végén valahogy még én is felkerültem a színpadra, részletekre nem emlékszem:)
Kép forrása: Pure Fashion - Csernus László

Megjegyzések

 1. Gratula, gratula! :-) Gyönyörű lánykák! Hát ezért volt a naaagy hallgatás! :-) Szuper ügyes Anyuka!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Neeem, a hallgatás nem ezért volt. Egyszerűen csődöt mondott a számítógépünk:)

   Törlés
 2. Nahát, hogy te mihez nem értesz, Julcsi!!! Szép lett a díszítés,nagyon! A lányok tündériek, mint mindig.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Még magam sem gondoltam volna, hogy ehhez is konyítok valamicskét:)

   Törlés
 3. Ó, ez igen! Gratulálok! Szép, és visszafogott a díszítés.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem pont olyan, mint más munkáim:) Elégedetten dőlök hátra:)

   Törlés
 4. Ügyes vagy!...és mindenre képes!:))Gratulálok - szívből - szeretettel!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm!Hogy mindenre képes volnék? Á, dehogy!:)

   Törlés
  2. Na jó.Sok-sok mindenre.Annyi pont elég is, hogy sokan örülhessenek!:))

   Törlés
 5. Gyönyörűek a lányaid.
  Gratulálok, hatalmas élmény lehetett.

  VálaszTörlés
 6. Juj, nekem is kellenek a képek a csajszikról!
  Amúgy én pontosan emlékszem, hogy kerültél fel a színpadra... :-)
  Igen, gyönyörű volt a dekoráció - hogy is lehetett volna, hisz Te csináltad!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az vicces, mert én csak arra emlékszem, hogy láttam, már csak két csokor van és már örültem is, hogy jól van, megúsztam, erre Kata már mondja is a nevemet. Ott történt a filmszakadás:)
   Küldöm a fotókat, felirat nélkül:)

   Törlés
 7. szia,egy blogdíj vár rád nálam.:)
  http://treboretta.blogspot.co.at/2013/06/1-raadas-blogdij.html
  sok szeretettel_Heni

  VálaszTörlés
 8. Értékteremtést végzel és ezt jó látni:) Köszönöm, hogy megosztottad és csodaszép dolgok születtek újból a kezeid között!
  Szép, tartalmas nyarat kívánok neked, sok örömmel és jó kedvvel!
  Em.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szeretem, ha írsz!
Biztosan elolvasom. Néha többször is:) Mert jól esik a lelkemnek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Majdnem sikerült

Babahaj, ahogyan én csinálom

Mindenek előtt egy kis magánélet, aztán jöhet a szemezgetés