Ugrás a fő tartalomra

A sorsolásról

Fontos szurkólnivalónk akadt a hétvégén, ezért csúszott a sorsolás. Ami nem is baj, mert egyrészt így még jött néhány későnfutott tipp, másrészt meg elgondolkodtam és következtetéseket tudtam levonni a csekély számú nevezések okán, legalábbis ami az eddigi játékaimat illeti.
A baba, akit a 34-es számú jelentkező kap, így néz ki, amikor nem burkolózik szürkeségbe.Helyesen azok tippeltek, akik rózsaszín, fehér és zöld kombinációjára tippeltek. Érdekes volt a válaszokat ízlelegetni egyébként és elgondolkozni azon, ki próbált az én szememmel nézni és ki a saját ízlését belegondolni ebbe a babába. Jó kis játék volt, köszönöm, hogyvelem tartottatok!
 
Ja! Hogy majdnem megfeledkeztem arról, hogy ki a 34-es versenyző?! Hivatalos sorsolás a random.org segítségével történt. Így esett, hogy a baba nyertese
 
Udvarhelyi Zsuzsanna.
 
Újabb játék 94 bejegyzés múlva. Ha nem adom fel addig és bírom még:)

Megjegyzések

 1. ó :(
  és milyen következtetéseket vontál le?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Korántsem messzemenőeket:)
   Kihűlt ez a blogvilág és áthelyeződött a hangsúly. De én folytatom akkor is:)

   Törlés
 2. Izé, ez most kissé keserűen hangzott, nekem mondjuk a 34 se tűnik kevés jelentkezőnek, szerinted az?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Telhetetlenségnek tűnik, ugye? A régebbiekhez képest kevés, de ezt írtam is. Egyébiránt pedig nem, tudom én:)

   Törlés
  2. Ez az "érdektelenség" meg kihaltság minden nyáron visszatérő jelenség a blogvilágban, a FB előtt is ez volt - csak akkor pikniket meg blogtalálkozókat szerveztek az emberek, hogy mégis találkozzanak. Nem hiszem, hogy magadra kellene venned. A baba csuda helyes, boldog lesz vele a 34-es, én meg örülök, hogy játszhattam. :-))

   Törlés
  3. Biztos vagyok benne, hogy boldog lesz. Zsuzsit ismerem, még taníthattam is:)

   Törlés
 3. Köszönöm, hogy itt lehettem...és gratulálok a nyertesnek. :)))))

  VálaszTörlés
 4. Ez a mi nagy szerencsénk, hogy folytatod :-). Hiszen ide mindig olyan jó "betérni". Egyébként például én is gondolkodtam hogy játsszak-e, azon egyszerű oknál fogva, hogy ikerlányaim vannak, és mi lesz, ha véletlenül épp én nyerek...? Akkor melyikük kapja a babát? De a 34-es sajnos nem én vagyok. Ja, és ezekben a színekben a baba még szebb, mint ahogy elképzeltem!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm!
   A folytatás rajtam kívül álló okok miatt kétséges, de erről még korai nyilatkozni.
   Elővesz ugyan néha a bizonytalanság a blogom létjogosultságával kapcsolatban, de felülkerekedek rajta. Mert a blog nekem KELL. Az, hogy mások is olvassák és tetszik is nekik, csak plusz öröm.

   Törlés
 5. Gratu Zsuzsi! Szép a babó!

  VálaszTörlés
 6. Na, sebaj!Biztos másnál is nagyon jó helye lesz!:)Gratula nyertesnek!!Akkor 94 bejegyzés!Visszaszámlálás indul!Hajrá!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tudod, ha tehetném, mindenkinek varrnék egy babát:) De ahhoz végtelen időnek kell lennie

   Törlés
 7. gratulálok a nyertesnek! (és csak úgy zárójelben, titokban irigylem is) remélem, lesz következő játék! elnézést a hosszú hallgatásért, nem blogoltam, blogokat is nagyon ritkán olvastam, tömény volt a tanév vége, most kezdek kicsit élni :)
  amúgy a baba színét nagyon eltaláltam, egyedül a szoknyájánál fogtam mellé :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A nyári szünet jó!:) Jó pihenést hozzá!

   Törlés
 8. Gratulálok a nyertesnek! :)
  Csodaszép ez a baba is, ahogy mindig elmondjuk.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szeretem, ha írsz!
Biztosan elolvasom. Néha többször is:) Mert jól esik a lelkemnek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindenek előtt egy kis magánélet, aztán jöhet a szemezgetés

Vagy ha úgy vesszük, akár azt is mondhatnám, hogy szolgálati közlemény.
2016. novemberében több szempontból is változás történt az én egyébként sem unalmas életemben. Bemutatótermet nyitottunk a Paloma-házban. Öt alkotótársammal együtt vágtunk bele, hogy próbára tegyük magunkat. (Ha a belvárosban jártok, feltétlenül nézzetek szét nálunk.) Ezzel együtt kezdtem félállásban dolgozni asszisztensként. S ez mellett még csinálom a Pjulcsy-t, ami hála nektek, egyre ismertebb és keresettebb. S tényleg, még van egy kicsike családom is!😉 (Hogy időközben fele-fele lett a nagykorúak és a kiskorúak aránya, mit sem változtat a lényegen.)
Így, ezekkel együtt csináltam végig az elmúlt két hónapot. Azt a két hónapot, ami egyébként is mindig, mindenki számára kritikus pont az évben. Nálam csúcsra járatódott és ha azt kérdeznétek, hogyan tudtam végigcsinálni, azt válaszolnám, hogy fogalmam sincs. Jöhetnék a közhellyel, ami attól még, hogy közhely, igaz: csodálatos Férjúr, két csodálatos barátnő, kedves…

Babahaj, ahogyan én csinálom

~~~♥♥♥~~~

És én hogy csinálom? Tűnemezeléssel gyapjúból.

Amire szükséged lesz:
-gyapjú
-szivacs vagy hungarocell lap a böködéshez
-nemeztű
-egy csupasz babafej:)

Először mindig a fej hátuljára teszek egy adag gyapjút, hogy ne legyen annyira lapos. Ezt jó alaposan beleböködöm a fejbe. Fontos, hogy a fej jó keményre legyen tömve. Rásimítom a következő réteg gyapjút, most már az egész fejre. Itt már lehet variálni, hogy milyen lehet a frizura: egycopfos, kétcopfos, egykontyos, kétkonytos. A választéknál jó alaposan megböködöm a gyapjút. Formára igazítom a lelógó, szétálló gyapjút és a széleknél is beleböködöm a fejbe.
Ha az alap kész van, akkor jön maga a frizura. Ha copfot készítünk, akkor a copf tövénél szurkáljuk a fejbe a tűt, esetleg egy kis darab gyapjúval körbe lehet tekerni, hogy eltűnjön a szurkálás helye (ez a kártolt gyapjúnál nem is látszik). Ha konty készül, akkor én a konty közepét és szélét szoktam böködni.


Ha ez is kész, az egészet átszurkáljuk egy kicsit. Ha zavarnak a tű üt…

Egy igazán erős szuperhős

Mai emancipált világunkban kizárt dolog, hogy csak a férfiak lehessenek szuperhősök és a világ megmentői. Ez a jog megadatott a hölgyeknek, lányoknak, asszonyoknak is. De még az egészen apró, icipici, kislányoknak is, akiknek szuperereje az élni akarásban és a szeretetben rejlik. Zsóka egy éppen ilyen kis szuperhős. Sőt! Csúcsszuperhős!
Borit már akkor a szívembe zártam, amikor még csak tanított engem. Már akkor tudtam, hogy egy okos és energikus ember, azt, hogy még végtelenül önzetlen és hatalmas szíve is van, azt csak később tudtam meg róla. Például amikor elkezdte írni a Menthai blogot vagy amikor már masszírozással egybekötött "lélekápolásra" kezdtem el járni hozzá. Csak egy ilyen csodanőnek juthat eszébe, hogy PjulcsY-babát ajándékozzon egy másik csodanőnek.  Rajta keresztül ismertem meg Zsóka történetét, aki számomra egy igazi, hús-vér hős. Neki nem kellett pókcsípés vagy batmobil vagy miegyéb, ő magától, magából vált szuperhőssé. Ilyen különleges képessége csak kevé…