Nem csak nagy, de óriási

Hatalmas, batár, terjedelmes, monumentális, irdatlan, böhöm, orbitális, gigantikus. És még számtalan szinonima jutott eszembe, miközben ezt a takarót tűztem.
A fedlapot egy barátnőm készítette, rám a befejezést bízta.

A takaró akkora, hogy nem fért el a nappalinkban. A fércelése majdnem két órán át tartott. A tűzése két és fél órán keresztül, pedig nem is bonyolítottam túl. Eleve képtelenség lett volna a 250 centis szélességnél. Megküzdöttem vele, miközben magamban nem túl kedélyesen beszélgettem a fedlap készítőjével és azzal, aki kitalálta a tűzést. 


Komoly próbatétele volt ez a barátságunknak, Zsuzsi! Egy dologra kérlek csupán, legközelebb ne én jussak eszedbe:) ♥Megjegyzések

 1. Életemben egy darab ilyen ágytakarót készítettem a saját ágyunkra. Akkor mondtam a férjemnek, hogy becsülje meg, mert ez lesz az ágytakarónk életünk végéig! Mondjuk úgy, hasonló gondokkal küzdöttem.
  Gyönyörű darab lett, gratulálok és mérhetetlen tisztelet, amiért leküzdötted!:)

  VálaszTörlés
 2. Ekkora méretnél legközelebb ajánlom figyelmedbe a kézi tűzést!
  Kevesebbet morgolódik közben az ember, viszont azt hetekig. :)

  VálaszTörlés
 3. Én egy ekkora takarót varrtam, anyukámnak, aki bármit megérdemel, de kézzel tűztem, simán soha többet nem is varrtam volna, ha géppel állok neki. A barátnőd nem tudja, micsoda kincset kapott tőled ezzel a tűzéssel - vagy mégis?!?! :-)))
  Te egy HŐŐŐŐŐŐŐS vagy! :-)

  VálaszTörlés
 4. Gyönyörűszép! A színe, az anyagok harmóniája, és persze a tűzés!:))) Gratula hozzá, nekem tovább tartott volna.:)

  VálaszTörlés
 5. És kimaradt, hogy a horgolt szívecskék is csudaaranyosak.:)

  VálaszTörlés
 6. én párszor csináltam, de soha többé. soha. és igen, inkább kézzel. mondjuk, én nem vagyok jó ebben.megmutatod közelről is? annyira szép és kedves a fedlap, sztem nem véletlen, hoyg te kellettél még hozzá!

  VálaszTörlés
 7. Az bizony hatalmas takaró! Jókora munka, látszik a képen - bár magam is tudom. Pláne ebben a höségben...hös vagy! ;) Ès nagyon jó barát!

  VálaszTörlés
 8. Heroikus küzdelemnek látszik, a képek remekül visszaadják. Tényleg hös vagy! De a színek és a minták gyönyörüek lettek, nagyon jó ízléssel lettek kiválasztva! Èn is szívesen elfogadnám! :O)

  VálaszTörlés
 9. Annyira, de annyira tetszik! Mindig is tetszettek az ilyen takarok - de ha a profik is azt mondjak, hogy egy ilyen keszul el egy eletben, mert elmegy tole az ember kedve - akkor erre azt mondom, nem erdemes megtanulni a technikat egy takaro kedveert :D

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szeretem, ha írsz!
Biztosan elolvasom. Néha többször is:) Mert jól esik a lelkemnek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Majdnem sikerült

Babahaj, ahogyan én csinálom

Mindenek előtt egy kis magánélet, aztán jöhet a szemezgetés