Szent Miklós napja

Tudom én, hogy már mindenki Karácsonyra készülődik és már rég elfeledtük a másik jeles decemberi napot, én mégis szeretnék említést tenni róla.
Elsősorban azért, mert nagyon szép élményekben volt részem azon a napon és nem csak azért, mert átadhattam valamit egy osztálynyi elsősnek a saját lelkületemből. Ez is nagyon felemelő, hisz ez a csapatnyi kisgyermek olyan tiszta és nyitott szívvel várta az anyukák által szervezett lelkinapot, hogy öröm volt hozzájuk menni, hanem inkább azért, mert nagy-nagy büszkeséggel töltött el, hogy az én két fiam segített nekem ebben egy bábelőadás erejéig.
Az idei adventi lelkinap témája, december 6-án mi más lehetett volna, mint Szent Miklós. Erre építettük fel a napot, kezdve az elején a már említett bábelőadással: saját dramaturgia, saját bábok, saját gyerekek, saját büszkeség.
Egy kis lélekápolás után pedig kalapácsot és szöget adtunk a gyerekek kezébe, hogy ezekkel és még némi fonallal megrajzolják Szent Miklós süvegét. Ügyesek voltak és csak kevesen sírtak, amikor az ujjukra csaptak, de mikor felajánlottam a saját ujjaimat, ők is abbahagyták:)

Eredeti ötlet forrása: Pinterest


Megjegyzések

 1. Fú, Julcsi! Nagyon jók ezek a bábok! De jó lenne, ha a gyerekek számára az lenne a mindennapos és nem a Disney...
  Én jövőre nagyon szeretnék ilyet....
  És annyira tetszik, hogy nem egyszerűen piros filcből valami fehér szakállal, hanem személyisége van, különleges, szép, kedves!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Időszűke folytán ez is egy éjszaka termése, mint mostanában annyi minden:(

   Törlés
 2. Fantasztikusak a bábok, izgalmas, stílusos darabok - és nagyon szetetnivalóak, Julcsi! Rég láttam ennyire üdítõen egyedi kreatív holmit!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát, Eszter! Te mindig tudod, hogyan kell belém lelket önteni:) Eddig én csak gyorsan összedobott bábokat láttam bennük. De most...:)

   Törlés
 3. De szupi! Jó, hogy megmutattad! :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szeretem, ha írsz!
Biztosan elolvasom. Néha többször is:) Mert jól esik a lelkemnek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Majdnem sikerült

Babahaj, ahogyan én csinálom

Mindenek előtt egy kis magánélet, aztán jöhet a szemezgetés