Másképpen fest

Nem először fogok ecsetet a kezembe, hogy átalakítsam a körülöttünk lévő tárgyakat. Nem nagy bútordarabokról van itt szó, bár attól sem riadok vissza. Most csak néhány apróság került a kezem alá és van is még néhány, ami befejezésre vár. 
Érdemes kísérletezgetni, próbálkozni bárkinek, még annak is, aki kevesebb tehetséget érez hozzá. Itt is igaz, hogy csak egy ecset és festék kell hozzá. Na jó, itt még használtam némi textilt és kétoldalas ragasztót is.

Ezt a megfakult, bádog mécsestartót a Tétényi úti piac ócskás részén vettem, nagyon-nagyon drágán. 300 forintért:)


Miután megtisztítottam a pókhálótól és a portól, átfestettem, az üveglapot lemostam és kétoldalas ragasztószalaggal (szőnyegragasztó néven fut a barkácsáruházakban) rögzítettem rá a textilt.
A képen háttérként szolgáló festmény keretét is átfestettem, türkizkékről (régebbi képeimen még az eredeti állapot látható) szürkére.Időnként bemegyek a Kik nevű üzlethálózat boltjába is, pedig nem igazán kedvelem. Egyik ottjártamkor találtam ezt az aprócska fatálcát, 500 forintért. Hát, mit mondhatnék? Eleve az átalakítás szándékával tettem a kosaramba, egyébként aligha.


Átfestés után egy egyébként kidobásra szánt kartondobozt méretre vágtam, kétoldalas ragasztóval pamutflízt rögzítettem az egyik oldalára, majd ezt is bevontam ezzel a gyönyörű textillel.
A láda eredeti állapotáról nincs fotóm. Talán elég annyi, hogy a barátnőmtől kaptam, a virágait tartotta benne. Mióta én kerülgetem, azóta sem tisztult egy fikarcnyit sem:)
Csak letisztítottam, átfestettem és az alját béleltem, ugyanúgy, mint a tálcánál. Ma már a gazdára váró babáim és állatkáim foglaltak benne helyet.
Most ez a zsemlésnek mondott kosár vár a száradásra. 


A festékekről csak annyit mondanék, hogy a kisebb tárgyakhoz Martha Stewart féle festékeket használok, mert nagyon szeretem az árnyalatait, de jó bármilyen akrillfesték is. A ládán most kipróbáltam az OBI univerzális alapozóját, Bardócz Évi javaslatára. Bevált:)

Megjegyzések

 1. Csodaszep mind! Evek ota akarok atfesteni par dolgot, de felek, hogy elrontom. Tenyleg csak festek es ecset?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen!:) Sima felülethez festőhenger, esetleg.

   Törlés
 2. Nagyon szépek Julcsy! Jó ötlet a textil a tálca és a láda alján. És a tálca színe! Tetszik ez a festék:) Eddig még nem próbáltam, de ezután biztosan ki fogom.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Andi, akkor gyorsan szerezz be belőle, mert Mo-n nem fogják már forgalmazni. Pedig szerintem nagyon jó.

   Törlés
 3. adél, van pár józan paraszti ész mentén működő szabály, de semmi varázslat. csak bátran, és van kit kérdezni, ha bizonytalan vagy. erre valók a kreatív barátnők :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Így, ahogy Timi mondja. Ráadásul ő jóval szakavatottabb, mint én:)

   Törlés
 4. julcsi, nagyon szépek, ez a rózsaszín árnyalat különösen. a mécsestartó ablakát miért textilezted be?

  VálaszTörlés
 5. Mert nálunk csak díszként funkcionál, mécsest igen ritkán gyújtunk, akkor is csak a konyhában. Említettem már, hogy van egy tűzvédelmi szakember a közelemben...?:)))))

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szeretem, ha írsz!
Biztosan elolvasom. Néha többször is:) Mert jól esik a lelkemnek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Majdnem sikerült

Mindenek előtt egy kis magánélet, aztán jöhet a szemezgetés

Babahaj, ahogyan én csinálom