Két pihenés között egy kis pihenés

Nagyon sokat dolgoztam karácsony előtt. Nem csak varrtam, hanem egy egyenlőre titkos esemény is elvette az időmet a pihenéstől. Épp ezért esett jól ez a hosszú téli szünet, amikor teljes létszámmal itthon volt a család. Ám egy idő után elkezdett hiányozni az alkotás. Géppel varrni az egyenlőre titkos esemény miatt nem tudtam, ezért valami kézi munka után kutakodtam az emlékezetemben. Mert sejlett egy ötlet, amit már réges rég meg akartam valósítani.

Még három vagy négy évvel ezelőtt szerettem bele ezekbe a hímzett figurákba. Nagy kedvencem volt ebben a témában Vanessa, akinek a blogjának ma már csak hűlt helyét találni sajnos. Aztán nemrég rátaláltam Lili Popo hasonlóan kedves és bájos figuráira. Kettejükhöz hozzáadtam még saját magamat és így születtek meg az én kislányaim.

Kézi applikációval, apró back stitch öltésekkel készültek, két pihenés között, pihenésképpen. Hogy mi lesz a sorsuk, még nem tudom, de ki fogom találni:) És hogy lesz folytatás, az is egészen biztos.

Megjegyzések

 1. Jaj nagyon szépek! A körvonalak száröltéssel készülnek? Nagyon ötletes, mint minden, amit készítesz :) Köszi, hogy megmutattad!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem száröltés. Magyarul visszaöltésnek tudnám fordítani. A lényege ugyanaz, mint a száröltésnek, csak közvetlenül az előző öltés tövébe öltesz vissza.

   Törlés
 2. Csuda édesek, és nagyon szép, finom munka!

  VálaszTörlés
 3. Irtó helyesek! Nálam falvédő készülne belőlük a 1,5 éves lánykám ágya mellé :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hú, ahhoz jó sokat kellene hímezni :)

   Törlés
 4. Nagyon inspiráló :) épp a héren került a kezembe a hímzőcérnás doboz :) :)).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát nosza! Egy kis rajzolás, tervezgetés és máris indulhat a terápiás móka:)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Szeretem, ha írsz!
Biztosan elolvasom. Néha többször is:) Mert jól esik a lelkemnek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Majdnem sikerült

Babahaj, ahogyan én csinálom

Mindenek előtt egy kis magánélet, aztán jöhet a szemezgetés