Hűtőmágnes

Korunk vívmánya a hűtőmágnes. A reklámszakemberek is így gondolhatják, mert úton-útfélen kerül hozzánk néhány. A legújabb reklámkampány folyományaként egy egész mosolygós arc-hadsereg lepte el a hűtőszekrényünket. 
Szerintem eleve a hűtőmágnes, mint olyan, egy elég haszontalan dolog, de ilyenre még reklámanyagot is nyomtatni, egyenesen pénzkidobás. Na de, ez igazán nem az én dolgom és ha már akad néhány a háztartásunkban, azért nem dobom ki, hisz lelkes környezet óvó volnék. Inkább átalakítom és a saját ízlésemre formálom, hogy legalább az a sok színes összevisszaság ne bántsa a szememet.

Teszem ezt az alábbi, végtelenül egyszerű módon:

Összeszedem az alapanyagokat. 

A hűtőmágnesre ráragasztom a kétoldalas ragasztószalagot.

Körbevágás után lehúzom a ragasztószalagon lévő papírt.

A mágnest ragasztós felével a kiválasztott anyagra rögzítem.
Újra körbevágom és nini, készen is van.

Az egész alig több néhány percnél és szerintem sokkal ízlésesebb az eredetinél. Hogy egy kicsit még bolondítsak rajta, néhányra még gombot is ragasztottam egyszerű ragasztóstifttel.Tipp: A kétoldalas ragasztószalag háztartásunk alapfelszerelése. Sokoldalúan felhasználható mindenhol. Én használtam már eredeti funkciójában is, azaz szőnyeg rögzítésére, de amit utána szenvedtem a parkettáról való lekaparással, hát... Azonban remekül bevált, amikor kartont vontam be vele és elfedtem néhány hibát egy tálcán vagy egy láda alját díszítettem vele. Kartont vontam be vele akkor is, amikor a gyerekkonyhát díszítettem, meg akkor is, amikor egy dobozt varázsoltam újjá. Rögzítettem már vele falra horgolt mandalákat is. Ja, és igen, legutóbb csempét is készítettem vele.
Szóval itt az ideje mindenkinek beszerezni egy tekercs kétoldalas szőnyegragasztót. Helyet nem foglal, kenyeret nem kér, viszont sokrétűen használható:)

Megjegyzések

 1. Nagyon szep lett. Nalunk hasznalatban is vannak, sutireceptek, miegyebek gyulnek a huto ajtajan es nemelyik ajtofelfa is magneses. Fogok en is kesziteni parat, koszi!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egy időben nálunk is ott gyűltek a gyerekrajzok, de nagyon zavart a rendetlenség. Na, majd most:)))

   Törlés
 2. Nagyon szep lett. Nalunk hasznalatban is vannak, sutireceptek, miegyebek gyulnek a huto ajtajan es nemelyik ajtofelfa is magneses. Fogok en is kesziteni parat, koszi!

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szépek lettek, nekem csak egy kis írás hiányzik róluk, de melyikünknél nincs otthon textilfilc?! :-))

  VálaszTörlés
 4. Tetszik a hűtőmágnesetek átalakulása :o)))
  Két oldalú ragasztót én is kapargattam már padlóról...valóban nem könnyű :o)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugye? Többszöri nekifutásra sikerült csak. A szőnyeg alá azóta sem raktam:)

   Törlés
 5. Ez bizony olyan homlokra csapkodós ötlet. Miért is nem jutott eddig eszembe? Köszi Julcsi! (én sem dobom ki az ilyeneket, de kirakni sincs kedvem őket. Na de majd eztán! ) Szépek lettek!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, Brigi! Ugye? Olyan homlokracsapós:))

   Törlés
 6. Ó Julcsi, ez annyira jó ötlet! Nálunk is van rengeteg, és mindig olyan érzésem van, rendetlen/koszos a hűtő miattuk. Kidobni nincs szívem, mert a gyerekek nagyon szeretik rakosgatni. De majd most....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pontosan ezt érzem én is. S ha már nincs beépített hűtőnk, legalább szép hűtőmágnesek legyenek rajta:)

   Törlés
 7. Én nagyon nem szeretem a hűtőmágneseket, de nem is tudom miért. Ezek viszont így harmóniában nagyon tetszenek.A kétoldalas ragasztó alap nálam is, mikor kiköltöztünk hoztam magammal 4 gurigát, biztos ami biztos.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szeretem, ha írsz!
Biztosan elolvasom. Néha többször is:) Mert jól esik a lelkemnek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Majdnem sikerült

Mindenek előtt egy kis magánélet, aztán jöhet a szemezgetés

Babahaj, ahogyan én csinálom