Ugrás a fő tartalomra

Finomságok az óévről

Nem leszek gasztroblogger, de ezeket muszáj megmutatnom, elmondanom, ajánlanom, leírnom. Nem mellesleg, az ételekről fotót csinálni nagyon nehéz. Most már nem csodálkozom, hogy a fotóiskolák külön ételfotózást is tanítanak:)

Elsőnek például Virág gyömbérszörpjét. Finom!
A következő egy sajtos süti a mindmegette.hu-ról, átváltozott formában, Ráczkevi Kata ajánlásával.
Az utolsó pedig egy igazán finom és egyszerű sajttorta. Vagy micsoda? Én az egyszerűség kedvéért így neveztem el:)
Hozzávalók:
 
15 dkg teljes kiőrlésű keksz( spekulatius karácsony környékén) - aprítva ,zúzva
5dkg olvasztott vaj
 Összedolgozzuk és kivajazott forma aljába nyomkodjuk. Légkeveréses sütőben 160 fokon 10 percig sütjük

80 dkg mascarpone
20 dkg tejföl
15 dkg cukor
1 cs. vaníliáscukor (nálam vanília aroma)
4 dkg étkezési keményítő
4 tojás
Ezeket is összedolgozzuk és ráöntjük az alapra. Ugyanúgy, mint a tésztát, 160 fokon sütjük, egy órán keresztül.
 
A receptet köszönöm egy kedves varrós barátnőmnek!♥

Megjegyzések

  1. Óóó, az a sajttorta! Na az nagyon! Azt hiszem muszáj lesz kipróbálni. ;o)
    A malackák is cukik lettek! :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak próbáld, érdemes. Én már elképzeltem, kakaós győri édesből készült keksztésztával és málnalekvárral is:)

      Törlés
  2. en fozott gyomberszorpot csinaltam, ami szerintem kicsit eros, de nagyon finom. szodaval meg egeszen jo:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogyan és mikor főzöd? S az azt jelenti, hogy tartósítod is, ugye?

      Törlés
  3. és pont ilyenkor mutatsz ilyesmit, amikor megvonok magamtól minden jót (fogyókúra címén). mielőtt még sajnálni kezdesz, ne aggódj, gyakorlott jojózó vagyok :D

    VálaszTörlés
  4. En csinaltam sajttortat kakaos teljes kiorlesu gyori edesbol es pompas lett :)
    Kicsoda, milyen jol hangzik! Recept?
    Nema.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szeretem, ha írsz!
Biztosan elolvasom. Néha többször is:) Mert jól esik a lelkemnek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mindenek előtt egy kis magánélet, aztán jöhet a szemezgetés

Vagy ha úgy vesszük, akár azt is mondhatnám, hogy szolgálati közlemény.
2016. novemberében több szempontból is változás történt az én egyébként sem unalmas életemben. Bemutatótermet nyitottunk a Paloma-házban. Öt alkotótársammal együtt vágtunk bele, hogy próbára tegyük magunkat. (Ha a belvárosban jártok, feltétlenül nézzetek szét nálunk.) Ezzel együtt kezdtem félállásban dolgozni asszisztensként. S ez mellett még csinálom a Pjulcsy-t, ami hála nektek, egyre ismertebb és keresettebb. S tényleg, még van egy kicsike családom is!😉 (Hogy időközben fele-fele lett a nagykorúak és a kiskorúak aránya, mit sem változtat a lényegen.)
Így, ezekkel együtt csináltam végig az elmúlt két hónapot. Azt a két hónapot, ami egyébként is mindig, mindenki számára kritikus pont az évben. Nálam csúcsra járatódott és ha azt kérdeznétek, hogyan tudtam végigcsinálni, azt válaszolnám, hogy fogalmam sincs. Jöhetnék a közhellyel, ami attól még, hogy közhely, igaz: csodálatos Férjúr, két csodálatos barátnő, kedves…

Egy táska története és annak folyománya

Még aprócska, kisiskolás gyermek volt Másodszülöttünk, amikor kapott egy zsák típusú reklámtáskát, vadító zöld és piros színben. Szerette, sokszor féloldalasan a vállára kanyarította, s egyszer azt mondta, úgy érzi magát ebben a táskában, mint egy kalandor, aki ide-oda vándorol. Divat ezt a típusú táskát manapság gymbag-nek hívni, nevezhetnénk egyszerűen csak tornazsáknak is, én mégis kalandortáska néven adom közre nektek és most már azt is tudjátok, miért.
(Van néhány darab, mindet felpakolom a Piactérre, hátha ti is szeretnétek kalandokat pakolni valamelyikbe!)




•••••


••••••


••••••



••••••


••••••

Babahaj, ahogyan én csinálom

~~~♥♥♥~~~

És én hogy csinálom? Tűnemezeléssel gyapjúból.

Amire szükséged lesz:
-gyapjú
-szivacs vagy hungarocell lap a böködéshez
-nemeztű
-egy csupasz babafej:)

Először mindig a fej hátuljára teszek egy adag gyapjút, hogy ne legyen annyira lapos. Ezt jó alaposan beleböködöm a fejbe. Fontos, hogy a fej jó keményre legyen tömve. Rásimítom a következő réteg gyapjút, most már az egész fejre. Itt már lehet variálni, hogy milyen lehet a frizura: egycopfos, kétcopfos, egykontyos, kétkonytos. A választéknál jó alaposan megböködöm a gyapjút. Formára igazítom a lelógó, szétálló gyapjút és a széleknél is beleböködöm a fejbe.
Ha az alap kész van, akkor jön maga a frizura. Ha copfot készítünk, akkor a copf tövénél szurkáljuk a fejbe a tűt, esetleg egy kis darab gyapjúval körbe lehet tekerni, hogy eltűnjön a szurkálás helye (ez a kártolt gyapjúnál nem is látszik). Ha konty készül, akkor én a konty közepét és szélét szoktam böködni.


Ha ez is kész, az egészet átszurkáljuk egy kicsit. Ha zavarnak a tű üt…