Ugrás a fő tartalomra

Finomságok az óévről

Nem leszek gasztroblogger, de ezeket muszáj megmutatnom, elmondanom, ajánlanom, leírnom. Nem mellesleg, az ételekről fotót csinálni nagyon nehéz. Most már nem csodálkozom, hogy a fotóiskolák külön ételfotózást is tanítanak:)

Elsőnek például Virág gyömbérszörpjét. Finom!
A következő egy sajtos süti a mindmegette.hu-ról, átváltozott formában, Ráczkevi Kata ajánlásával.
Az utolsó pedig egy igazán finom és egyszerű sajttorta. Vagy micsoda? Én az egyszerűség kedvéért így neveztem el:)
Hozzávalók:
 
15 dkg teljes kiőrlésű keksz( spekulatius karácsony környékén) - aprítva ,zúzva
5dkg olvasztott vaj
 Összedolgozzuk és kivajazott forma aljába nyomkodjuk. Légkeveréses sütőben 160 fokon 10 percig sütjük

80 dkg mascarpone
20 dkg tejföl
15 dkg cukor
1 cs. vaníliáscukor (nálam vanília aroma)
4 dkg étkezési keményítő
4 tojás
Ezeket is összedolgozzuk és ráöntjük az alapra. Ugyanúgy, mint a tésztát, 160 fokon sütjük, egy órán keresztül.
 
A receptet köszönöm egy kedves varrós barátnőmnek!♥

Megjegyzések

  1. Óóó, az a sajttorta! Na az nagyon! Azt hiszem muszáj lesz kipróbálni. ;o)
    A malackák is cukik lettek! :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak próbáld, érdemes. Én már elképzeltem, kakaós győri édesből készült keksztésztával és málnalekvárral is:)

      Törlés
  2. en fozott gyomberszorpot csinaltam, ami szerintem kicsit eros, de nagyon finom. szodaval meg egeszen jo:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogyan és mikor főzöd? S az azt jelenti, hogy tartósítod is, ugye?

      Törlés
  3. és pont ilyenkor mutatsz ilyesmit, amikor megvonok magamtól minden jót (fogyókúra címén). mielőtt még sajnálni kezdesz, ne aggódj, gyakorlott jojózó vagyok :D

    VálaszTörlés
  4. En csinaltam sajttortat kakaos teljes kiorlesu gyori edesbol es pompas lett :)
    Kicsoda, milyen jol hangzik! Recept?
    Nema.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szeretem, ha írsz!
Biztosan elolvasom. Néha többször is:) Mert jól esik a lelkemnek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy táska története és annak folyománya

Még aprócska, kisiskolás gyermek volt Másodszülöttünk, amikor kapott egy zsák típusú reklámtáskát, vadító zöld és piros színben. Szerette, sokszor féloldalasan a vállára kanyarította, s egyszer azt mondta, úgy érzi magát ebben a táskában, mint egy kalandor, aki ide-oda vándorol. Divat ezt a típusú táskát manapság gymbag-nek hívni, nevezhetnénk egyszerűen csak tornazsáknak is, én mégis kalandortáska néven adom közre nektek és most már azt is tudjátok, miért. (Van néhány darab, mindet felpakolom a Piactérre , hátha ti is szeretnétek kalandokat pakolni valamelyikbe!) ••••• •••••• •••••• •••••• •••••• •••••• •••••••

Babahaj, ahogyan én csinálom

~~~♥♥♥~~~ És én hogy csinálom? Tűnemezeléssel gyapjúból. Amire szükséged lesz: -gyapjú -szivacs vagy hungarocell lap a böködéshez -nemeztű -egy csupasz babafej:) Először mindig a fej hátuljára teszek egy adag gyapjút, hogy ne legyen annyira lapos. Ezt jó alaposan beleböködöm a fejbe. Fontos, hogy a fej jó keményre legyen tömve. Rásimítom a következő réteg gyapjút, most már az egész fejre. Itt már lehet variálni, hogy milyen lehet a frizura: egycopfos, kétcopfos, egykontyos, kétkonytos. A választéknál jó alaposan megböködöm a gyapjút. Formára igazítom a lelógó, szétálló gyapjút és a széleknél is beleböködöm a fejbe. Ha az alap kész van, akkor jön maga a frizura. Ha copfot készítünk, akkor a copf tövénél szurkáljuk a fejbe a tűt, esetleg egy kis darab gyapjúval körbe lehet tekerni, hogy eltűnjön a szurkálás helye (ez a kártolt gyapjúnál nem is látszik). Ha konty készül, akkor én a konty közepét és szélét szoktam böködni. Ha ez is kész, az egészet átszurkáljuk egy kicsit. H

Fiúsított lánybabák?

Dehogyis!!! Szerintem maradtak a babák, amik voltak: kedvesen mosolygós lányok. Csupán egy kényelmesebb szerkóba bújtak, hogy a kora reggeli, Balaton parti horgászás után tudjanak versenyt futni a fiúkkal. Ettől ők még lányosak és bájosak.