Vak ember visszanéz :)

Még csak most ébredezem a téli álmomból. Nehezen megy, legszívesebben visszabújnék, mert hideg van, sötét van és még egy napig élvezhetem Férjúr kényeztetését. Aztán persze munka, munka és munka. De most még a nagy semmittevésben, már ami a munkát illeti, visszatekintek.

Nem az elmúlt évvel teszem ezt, mert azt bárki könnyen megteheti, akit érdekel. Inkább arra gondoltam, megnézem a januárokat, amiket a bloggal együtt éltem meg. Visszaolvasva nem sok, de közben meg mégis.

A legelső januáron még szó sem volt arról, hogy nekem ez munka lesz. Még csak egy anyuka voltam egy aprócska gyerekkel, akinek kiscsizmát szerettem volna varrni. Persze mint mindig, most is másképp akartam, mint az írva vagyon és a kiscsizma nem készült el sohasem:)

A második januáron már bontogattam a szárnyaimat babavarrás terén. Akkor még eszembe sem jutott, hogy egyszer "gerencsér-inasnak állok" és a facebook-on Weörös Sándor versét fogom mottóként használni.

A harmadik január egy jóga-stúdió termében talált, ahol Szita Gabi segítségével belekóstoltam a mackókészítés világába is. Jó kis kirándulás volt, amit nagyon élveztem. Egyszer, ha majd öreg leszek és ráérős... hehe... biztosan fogom folytatni ezt is.

A negyedik januáron már a sokadik szoknyámat varrtam. Ez még nem volt olyan messze, csupán tavaly, mégsem gondoltam, hogy év végére másoknak is fogok szoknyát varrni. Mondjuk perpillanat még egyet sem sikerült eladnom, de előttem az év és jövő januárban már mindenki PjulcsY szoknyát fog hordani. Höhö...

Visszatekintésem során arra jöttem rá, mennyit is adott nekem ez az én internetes naplóm: barátokat, vevőket, társakat, tanítványokat. Velük együtt jókedvet, szomorúságot, bizalmat, önbizalmat, türelmet és még mi minden mást!. 
A februárt is visszatekintéssel fogom kezdeni:)

Megjegyzések

 1. Nagy ötlet ez a visszatekintés ilyenformán. (Nagyon csendben kérdezem, mikor kerül rám a sor a dobozkámat illetően? :) )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem felejtkeztem el róla, nyugi! Az első helyen van a naptáramban, mint feltétlenül pótolandó feladat. A doboz már meg van:)

   Törlés
 2. szeretek ilyesmit olvasni :) jó látni, amikor valaki ügyesen és kitartóan alakítja az életét. legyen ilyen sikeres az idei, meg a többi ezután következő is!

  VálaszTörlés
 3. Hm... érdekes így visszanézni. Arra a macira emlékszem még a babafórumról :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Milyen régen volt, ugye? Közben meg nem is:)

   Törlés
 4. Nagyon ötletes összefoglaló! Köszönöm, hogy így belepillanthattam a kezdetekbe. A szívemnek kedves blogokat mindig úgy kezdem olvasni, hogy majd elkezdem az elejéről olvasni, pótolom a kiesett időt, de ez képtelen vállalkozás.... Viszont a szoknya magával ragadó lett! Értem, miért kezdtél "szoknyázni".

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Megfogadtam, hogy havonta megcsinálom. Aztán, hogy elfelejtem-e, az más kérdés:)

   Törlés
 5. Jó olvasni a visszatekintésed. Örülök hogy a kezdetedtől itt lehettem habár szótlanul is, de tudom hogy tudod, hogy jövök:) Legyen békés, boldog az idei éved is!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szeretem, ha írsz!
Biztosan elolvasom. Néha többször is:) Mert jól esik a lelkemnek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Majdnem sikerült

Babahaj, ahogyan én csinálom

Mindenek előtt egy kis magánélet, aztán jöhet a szemezgetés