Nem leszek gasztroblogger, de ezeket muszáj megmutatnom, elmondanom, ajánlanom, leírnom. Nem mellesleg, az ételekről fotót csinálni nagyon nehéz. Most már nem csodálkozom, hogy a fotóiskolák külön ételfotózást is tanítanak:)
Elsőnek például Virág gyömbérszörpjét. Finom!
A következő egy sajtos süti a mindmegette.hu-ról, átváltozott formában, Ráczkevi Kata ajánlásával.
Az utolsó pedig egy igazán finom és egyszerű sajttorta. Vagy micsoda? Én az egyszerűség kedvéért így neveztem el:)
Hozzávalók:
15 dkg teljes kiőrlésű keksz( spekulatius karácsony környékén) -
aprítva ,zúzva
5dkg olvasztott vaj
Összedolgozzuk és kivajazott forma aljába nyomkodjuk. Légkeveréses sütőben 160 fokon 10 percig sütjük
80 dkg mascarpone
20 dkg tejföl
15 dkg cukor
1 cs. vaníliáscukor (nálam vanília aroma)
4 dkg étkezési keményítő
4 tojás
Ezeket is összedolgozzuk és ráöntjük az alapra. Ugyanúgy, mint a tésztát, 160 fokon sütjük, egy órán keresztül.
A receptet köszönöm egy kedves varrós barátnőmnek!♥
Óóó, az a sajttorta! Na az nagyon! Azt hiszem muszáj lesz kipróbálni. ;o)
VálaszTörlésA malackák is cukik lettek! :o)
Csak próbáld, érdemes. Én már elképzeltem, kakaós győri édesből készült keksztésztával és málnalekvárral is:)
Törlésen fozott gyomberszorpot csinaltam, ami szerintem kicsit eros, de nagyon finom. szodaval meg egeszen jo:-)
VálaszTörlésHogyan és mikor főzöd? S az azt jelenti, hogy tartósítod is, ugye?
Törlésés pont ilyenkor mutatsz ilyesmit, amikor megvonok magamtól minden jót (fogyókúra címén). mielőtt még sajnálni kezdesz, ne aggódj, gyakorlott jojózó vagyok :D
VálaszTörlésEn csinaltam sajttortat kakaos teljes kiorlesu gyori edesbol es pompas lett :)
VálaszTörlésKicsoda, milyen jol hangzik! Recept?
Nema.