Ugrás a fő tartalomra

BOM 2.

A második blokk neve nyakkendő vagy masni, ki hogy ismeri:)


Szükségünk van:
 • 2 db 11,5 x 11,5 cm-es négyzetre az egyik színű anyagból
 • 2 db 11,5 x 11,5 cm-es négyzetre a másik színű anyagból
 • 1 db 8x8cm-es négyzetre a kiegészítő színből
 
1. Kirakjuk magunk elé a nagyobb négyzeteket, egy-egy színt átellenben egymással.
A legkisebb négyzetet félbehajtjuk és ráhelyezzük a bal felső négyzet jobb alsó sarkára, úgy, hogy a hajtás felfelé essen. Ráfordítjuk a mellette lévő nagyobb négyzetet és összevarrjuk. Érdemes gombostűzni!
Ha jól csináltuk - és miért ne csináltuk volna jól!:)- kapunk egy ilyet, azaz az anyagszél az anyagszéllel találkozik.
2. Most ismételjük az első lépést a félbehajtott anyag másik felén is, de figyeljünk arra, hogy a színek szembe kerüljenek egymással.
3. Szétnyitjuk a félbehajtott négyzetet.
Egymáshoz illesztjük a varrásráhagyásokat, szemben egymással. Ha eddig nem gombostűztünk volna, most mindenképpen tegyük meg, mert varrás közben a kiegészítő színből készült négyzet elcsúszik.
4. Végigvarrjuk az összegombostűzött varrásszéleket és készen is van a mondhatni 3 dimenziós blokkunk.


~~~♥♥♥~~~

Tipp 1. : Ha eddig azt mondtam, hogy a varrásráhagyásokat mindig egyfelé vasaljuk, akkor íme rögtön egy kivétel, amely erősíti a szabályt. Ugyanis ennél a blokknál, középen sok anyag találkozik, ami akárhogy is vasaljuk, kidomborodik a blokk színén. Ezt elkerülendő szét kell vasalni a középső, hosszanti varrást. (Jelzem, hogy ez csak az én megoldásom és mint olyan, nem biztos, hogy ez a "hivatalos" eljárás.)
Tipp 2.: Ha szeretnénk még egy kicsit bolondítani ezen a blokkon, mert nem elégszünk meg az egyenes szélekkel, azt is megtehetjük. 
Kissé behajtjuk a középen kapott négyzet széleit és rejtett kézi öltésekkel levarrjuk.

~~~♥♥♥~~~

Nem bánom, ha küldtök a kész munkákról fotókat!:)
Cserébe mutatok egy videót, hogyan is készül el ez a blokk, mindössze 10 perc alatt:)


Megjegyzések

 1. Ez is régóta tervben van:) Köszönöm a leírást és a videót is! Nagyon ügyes vagy!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A videóhoz semmi közöm:))))

   Törlés
  2. Nem úgy értettem Kedves! Látom én hogy nem Te vagy a videón, ennyit nem változhattál mióta nem láttalak:)))) Szóval köszi hogy megkerested, feltetted és megmutattad Nekünk.

   Törlés
 2. Kedves Julcsi!

  Jól látom, hogy mind a 9 blokkhoz érdemes ugyan azokat a mintájú anyagokat használni (ha falikép lesz belőle?)
  Kb. 3 féle kell majd mindegyikhez?
  Nagyon köszi a részletes leírásokat! Te ezt személyesen is oktatod?
  Puszi:

  U. Zsuzsi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mindenkinek a saját ízlésére van bízva, hogy miből készíti el. Ha egyforma színekből csinálod, akkor a végén valóban lesz egy kisebb faliképed, ami 9 blokkból áll. De egyenként is fel lehet használni, pl. egy táska vagy akár egy párna előlapjaként.

   Törlés
  2. És igen, oktatom, de csak "házi használatban":))

   Törlés
 3. Szia! Jelentem kész van mindkét blokkom! Kíváncsian várom a folytatást:-)Köszi,nagyon élvezem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, Ibcsy! Mindig félek, hogy nem érthető és szakszerű a leírásom, de ezek szerint igen:)

   Törlés
 4. Elkészültem az eddigi blokkokkal.
  Én faliképet szeretnék belőle.
  Kérdésem: Nem lesznek egyforma méretűek?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ügyes!:)
   De elvileg egyforma méretűek. Rosszul adtam volna meg az adatokat...? Jaj!

   Törlés
 5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 6. Julcsikám, ez szupi, köszi, hogy megosztottad! Várom a többi ilyen remek ötletedet :)
  Remélem most már én is egyre többet fogok tudni varrni, és kipróbálhatom majd az egyszerű és nagyszerű ötleteket :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Figyelj, drága! Inkább most már ne tanuljál!:))) Inkább varrjál!!!:)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Szeretem, ha írsz!
Biztosan elolvasom. Néha többször is:) Mert jól esik a lelkemnek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Babahaj, ahogyan én csinálom

~~~♥♥♥~~~ És én hogy csinálom? Tűnemezeléssel gyapjúból. Amire szükséged lesz: -gyapjú -szivacs vagy hungarocell lap a böködéshez -nemeztű -egy csupasz babafej:) Először mindig a fej hátuljára teszek egy adag gyapjút, hogy ne legyen annyira lapos. Ezt jó alaposan beleböködöm a fejbe. Fontos, hogy a fej jó keményre legyen tömve. Rásimítom a következő réteg gyapjút, most már az egész fejre. Itt már lehet variálni, hogy milyen lehet a frizura: egycopfos, kétcopfos, egykontyos, kétkonytos. A választéknál jó alaposan megböködöm a gyapjút. Formára igazítom a lelógó, szétálló gyapjút és a széleknél is beleböködöm a fejbe. Ha az alap kész van, akkor jön maga a frizura. Ha copfot készítünk, akkor a copf tövénél szurkáljuk a fejbe a tűt, esetleg egy kis darab gyapjúval körbe lehet tekerni, hogy eltűnjön a szurkálás helye (ez a kártolt gyapjúnál nem is látszik). Ha konty készül, akkor én a konty közepét és szélét szoktam böködni. Ha ez is kész, az egészet átszurkáljuk egy kicsit. H

Félezer

Mennyivel másképp hangzik ez, mintha azt mondanám: ötszáz.  Hangzatosabb, nagyképűbb, sokatmondóbb.  Az utóbbi pedig, szerényebb, átlagosabb, csak egy a sok közül. Így vagy úgy, nekem ugyanannyi. A megmutatni vágyás félezer bejegyzést szült, a csendes elismerésre vágyás pedig ötszázat.  A kettő együtt így lett 500. Ha még értitek ezt a sok mellébeszélést és még mindig olvastok, akkor az azt jelenti,  kíváncsiak vagytok, mi sül ki ebből:) Elárulom hát. Játékra hívlak benneteket.  Vagyishogy nem játékra, inkább ajándékozásra.  A feltételek a szokásosak: nincsenek feltételek:) Nem kell, hogy állandó olvasóm legyél, elég ha néha idepislantasz. Nem kell, hogy megoszd, elég ha hagysz egy megjegyzést. Nem kell, hogy blogod legyen, elég ha csak olvasó vagy. Nem kell, hogy kreatív légy, elég, ha csupán szereted a szépet. Nem kell, hogy lájkolj , elég ha egyszerűen csak tetszik, amit látsz. (Persze én nem gátolok senkit, semmiben;) ) Az ajándék pedig ezútta

Ha jól számolom...

Ha jól számolom, ez a 600. bejegyzésem. Szerintem a blogger nem tréfál velem. Ha jól számolom, kerek szám okán már 3 játékot hirdettem . Most is fogok. Ha jól számolom, minimum 457 embernek kell jelentkeznie. Ennyien olvassák a blogomat rendszeresen.  Ha jól számolom, 2 nyeremény lesz. Mert valahogy meg kell köszönnöm mindezt:) A feltételeim a szokásosak, ezért nem is teszek mást, mint idemásolom a százzal ezelőtti bejegyzésem egy részletét. Persze még itt is igaz, hogy én semmi jónak nem vagyok az elrontója;-) Nem kell, hogy állandó olvasóm légy, elég, ha néha idepislantasz. Nem kell, hogy megoszd, elég, ha hagysz itt egy megjegyzést. Nem kell, hogy blogod legyen, elég, ha csak olvasó vagy. Nem kell, hogy kreatív légy, elég, ha szereted a szépet. Nem kell, hogy lájkolj, elég, ha tetszik, amit látsz. A nyeremény pedig egy párna és egy nagyméretű, lefűzős dosszié. Hogy melyik kihez kerül, azt a szerencsére fogjuk bízni. Olyan cuki sorsolást nem ígérhetek,