Ugrás a fő tartalomra

Májusok

Szemezgetés az elmúlt májusokból.
Lehet ezekben a májusokban valami, tavaszi zsongás vagy szerelem vagy tettvágy, mert alig bírtam kiválogatni néhányat. Legszívesebben mindet mutatnám.

Négy évvel ezelőttről ezt a tulipános kulcstartót mutatnám, amit akkoriban nagyon sokszor elkészítettem. Nem is értem, ma már miért nem varrok ilyet. Talán azért nem, mert ma már csak saját tervezésű holmikra vagyok hajlandó időt áldozni:)
A három évvel ezelőtti májuson Bende fiunk elsőáldozását ünnepeltük, amire, nem titkolt hagyományteremtő szándékkal, egy őrangyalt kapott.
Ezen a májuson történt az is, hogy egy éjszaka alatt varrtam meg öt ujjbábot Panni lányom kedvéért, az érte kapott Szűz Mária matrica azóta is a varrógépemet díszíti.
Ebben az évben készültek azok a neszesszerek, amiket  a mai napig siratok, legszívesebben mindet megtartottam volna magamnak:)
A következő évben is szárnyaltam, úgy látom, de volt is miért. Megjelent egy cikk rólam egy újságban és ekkor kaptam meg az én csodafotómasinámat. Elkezdtem blúzokat varrni a lányaimnak, akkor még azt hittem, rengeteget ilyet fogok még varrni.
Ugyanezt gondoltam a piros kisautós takaróhoz varrt párnáról is, de abból sem született másik.
Ekkor tártam a nagy nyilvánosság elé az én titkos energiaforrásomat is, amit azóta is gyakran előveszek, ha kimerülni látszom.
Május az elsőáldozások hónapja és mivel mi sokan vagyunk, jutott egy a tavalyi évre is, azaz készült egy újabb őrangyal.
Még inkább a környezettudatosság felé vettem az irányt és a félrerakott pólóból végre varrtam is egy újabb pólót.Meg szoknyát is varrtam, mert azt mindig kell:)

Aki eddig végigolvasta, netán végig is bogarászta a linkeket, az máris elérkezett velem együtt a jelenbe és ezért megérdemel egy pohár finom, habos kávét:)


Megjegyzések

 1. Uhhhh - megint hamarabb cselekedtem, mint olvastam... habos kávé helyett ér, ha egy somlói szeletet nyomtam be? :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :))) A lényeg, hogy kényeztesd magad:) Ránk fér!!!

   Törlés
 2. Kedves Julcsi! Olyan jó volt olvasni ezt a bejegyzésedet (is),
  köszönöm, mert valahogy arra sarkall, hogy lássam mennyi jó dolog történik (velem is!)...
  Szép tavaszi, nyári napokat,
  öleléssel:
  Em.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én a saját fejlődésemet szeretem látni. Varrás, fotózás, tanulás, "jól látás" terén:)

   Törlés
 3. Nagyon jó kis visszaemlékezés! A mindennapi taposómalomban, az ember lánya csak azt érzi, hogy múlnak a napok, hetek ... De egy ilyen visszaemlékezés ráébreszt, hogy nemcsak múlnak, hanem telnek is azok a napok, örömmel, munkával, szeretettel... Még sok-sok szép májust kívánok Neked!
  Szeretettel:
  Éva

  VálaszTörlés
 4. Válaszok
  1. Ugye?! És ha mindet végigbogarásznád, mint én, elmenne vele a délelőttöd. Mint nekem:))

   Törlés
 5. "Szeretem, ha írsz!
  Biztosan elolvasom. Néha többször is:) Mert jól esik a lelkemnek."

  Én is biztosan elolvasom. Az én lelkemnek is jólesik.:D Nagyon írós fajta (még) nem vagyok, de örülök az új "ismeretségnek".


  Szeretettel, kis összekacsintással:
  N.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az ilyen ismeretség mindig kedves:)
   S csak írj. "mert jól esik a lelkemnek":)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Szeretem, ha írsz!
Biztosan elolvasom. Néha többször is:) Mert jól esik a lelkemnek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Babahaj, ahogyan én csinálom

~~~♥♥♥~~~ És én hogy csinálom? Tűnemezeléssel gyapjúból. Amire szükséged lesz: -gyapjú -szivacs vagy hungarocell lap a böködéshez -nemeztű -egy csupasz babafej:) Először mindig a fej hátuljára teszek egy adag gyapjút, hogy ne legyen annyira lapos. Ezt jó alaposan beleböködöm a fejbe. Fontos, hogy a fej jó keményre legyen tömve. Rásimítom a következő réteg gyapjút, most már az egész fejre. Itt már lehet variálni, hogy milyen lehet a frizura: egycopfos, kétcopfos, egykontyos, kétkonytos. A választéknál jó alaposan megböködöm a gyapjút. Formára igazítom a lelógó, szétálló gyapjút és a széleknél is beleböködöm a fejbe. Ha az alap kész van, akkor jön maga a frizura. Ha copfot készítünk, akkor a copf tövénél szurkáljuk a fejbe a tűt, esetleg egy kis darab gyapjúval körbe lehet tekerni, hogy eltűnjön a szurkálás helye (ez a kártolt gyapjúnál nem is látszik). Ha konty készül, akkor én a konty közepét és szélét szoktam böködni. Ha ez is kész, az egészet átszurkáljuk egy kicsit. H

Félezer

Mennyivel másképp hangzik ez, mintha azt mondanám: ötszáz.  Hangzatosabb, nagyképűbb, sokatmondóbb.  Az utóbbi pedig, szerényebb, átlagosabb, csak egy a sok közül. Így vagy úgy, nekem ugyanannyi. A megmutatni vágyás félezer bejegyzést szült, a csendes elismerésre vágyás pedig ötszázat.  A kettő együtt így lett 500. Ha még értitek ezt a sok mellébeszélést és még mindig olvastok, akkor az azt jelenti,  kíváncsiak vagytok, mi sül ki ebből:) Elárulom hát. Játékra hívlak benneteket.  Vagyishogy nem játékra, inkább ajándékozásra.  A feltételek a szokásosak: nincsenek feltételek:) Nem kell, hogy állandó olvasóm legyél, elég ha néha idepislantasz. Nem kell, hogy megoszd, elég ha hagysz egy megjegyzést. Nem kell, hogy blogod legyen, elég ha csak olvasó vagy. Nem kell, hogy kreatív légy, elég, ha csupán szereted a szépet. Nem kell, hogy lájkolj , elég ha egyszerűen csak tetszik, amit látsz. (Persze én nem gátolok senkit, semmiben;) ) Az ajándék pedig ezútta

Ha jól számolom...

Ha jól számolom, ez a 600. bejegyzésem. Szerintem a blogger nem tréfál velem. Ha jól számolom, kerek szám okán már 3 játékot hirdettem . Most is fogok. Ha jól számolom, minimum 457 embernek kell jelentkeznie. Ennyien olvassák a blogomat rendszeresen.  Ha jól számolom, 2 nyeremény lesz. Mert valahogy meg kell köszönnöm mindezt:) A feltételeim a szokásosak, ezért nem is teszek mást, mint idemásolom a százzal ezelőtti bejegyzésem egy részletét. Persze még itt is igaz, hogy én semmi jónak nem vagyok az elrontója;-) Nem kell, hogy állandó olvasóm légy, elég, ha néha idepislantasz. Nem kell, hogy megoszd, elég, ha hagysz itt egy megjegyzést. Nem kell, hogy blogod legyen, elég, ha csak olvasó vagy. Nem kell, hogy kreatív légy, elég, ha szereted a szépet. Nem kell, hogy lájkolj, elég, ha tetszik, amit látsz. A nyeremény pedig egy párna és egy nagyméretű, lefűzős dosszié. Hogy melyik kihez kerül, azt a szerencsére fogjuk bízni. Olyan cuki sorsolást nem ígérhetek,